Site Rengi

DOLAR 32,3666
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,60
BIST 9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Murat Diri: “Eskişehirspor’a Destek Olmayan Sandıkta Bedelini Öder"

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi radyo ortak canlı yayın konuğumuz, Eskişehirspor Taraftarlar birliği başkanı ve Nefer gurubu Tribün lideri Murat Diri oldu. Murat Diri konuşmasında: “

MURAT DİRİ KİMDİR?

Eskişehir spor camiası ve spor camiasının %90’ı beni tanır. Bende büyük kısmını tanırım. 13 yaşımdan beri yaklaşık 20 yıldır Eskişehir tribünündeyim. Ben maçı çok severdim ve ilk tribüne gittiğimde insanların birbirlerine karşı olan samimiyeti beni çok etkiledi maçı bırakıp insanları izlemeye başladım. Derken o günden sonra maçlara gittim. Benim elimden tutup ilk defa maça götüren, Bülent abimizin desteği ile maça gidip gelmeye başladık.

TRİBÜNLERLE TANIŞMA VE MÜCADELE

Tribünler de 90’lı yıllardan gelen nesilde şiddete meyillilik çok yüksekti. Uyuşturucu madde kullanımı yüksekti. Yağma ve hırsızlık vardı. Saçma sapan insanlarla doluydu. Şimdiki gibi değildi. O tribünü kuranlar Bülent abiler, tatar Mustafalar, Hakan mantarlar Deniz yılmazlar yaşlarının verdiği ve hayat mücadeleleri dolayısıyla uzak kalmaya başladılar. O dönemde ahlaksız tipler tribünlere dolmaya başlamıştı. Bizlerde hem içerde hem dışarda Eskişehirspor tribünlerini kovalıyorduk. Hepimiz farklı mahallelerden, farklı dünya görüşlerinden ama tabi ortak noktamız Eskişehirspor olan arkadaşlar vardı. Rantçılık dediğimiz olay başını almış gidiyordu. 2003 yılında kendi aramızda bir tartışma yaşadık ve oradan ayrıldık. 2004 Yılında kan kardeşim var Mesut Erbakan onunla beraber Kütahya’ya gitmiştik bir öğrenci arkadaşımızı ziyarete orada Tribünü kurmayı kafamıza koymuştuk. Çünkü; Eskişehirspor taraftarları, gerçek Eskişehirspor sevdalıların bu bayrağı taşıması gerektiğine inanıyorduk. Karşımızda gördüğümüz art niyetli kişilerin de, bu camiaya yakışmadığını gördüğümüz için bunlarla mücadele etmeye kararlıydık. İsmi koyarken, Eskişehirspor’a olan bağlılığımızı, duruşumuzu ve aidiyetimizi göz önünde bulundurarak nefer gurubu adını koyduk. Nefer olsun dedik ve nefer asker demek, bizlerde Eskişehir’in askerleriyiz dedik. Dolayısıyla NEFER oldu.

Bizler az olalım öz olalım istedik. Tabi bu rahtçı kesim bizleri engelleme, tribünlerden uzak tutmaya çalıştılar. Bizler tribünlere çıkınca, daha önce tribünlere küsen ve gelmeyen insanlarda maça gelmeye başladılar. Rantçı kesim 2 otobüs kaldırırken biz 10 otobüs kaldırıyorduk. Çünkü bizler otobüslerimizde yağma yapılmasına müsaade etmiyor, hırsızlık olayları konusunda hassas davranıyorduk. Aile ortamını aratmıyorduk bu yüzden taraftar bizi tercih ediyordu. Ve böyle böyle TÜRKİYE çapında NEFER gurubu duyulmaya ve tanınmaya başladı.

ESKİŞEHİRSPOR’UN 1. LİGDE BAŞARISI

Sezon başında kötü bir başlangıç yaptık. Bilerek yenildiklerine inanıyoruz. Kongre sürecinde futbolcular paralarını alamadıklarını iddia ettikleri için federasyona başvurdular. Bu yaşananları onların açgözlülüğüne veya cehaletlerine veriyoruz. Çünkü; 10 binlerce asgari ücretli taraftar kendilerini düşünmüyor, milyonlarca lira alan futbolcuların moral ve motivasyonu için ellerinden geleni yapıyorlar. Aslında tam tersi olması lazım. Onlarda biraz şımardı özellikle birkaç Eskişehir çocuğu. Transfer tahtası açılınca o dönem yüksek performans sergilediler. Futbolcuların yaptıklarına rağmen bizler onları alkışladık. Açgözlü olunmasına gerek yok. Eskişehir halkının hoşgörülü ve medeni birer halk olduğunu ama kendisini de kullandırtmayacağını onlara gösterdik. YILDIZLAR DA KAYAR dedik. Onlar da bizim bu çağrımıza, Denizli maçında cevap verdiler. Denizli’yi yendik şanssızlığımızı kırdık. O gerginliğimiz son buldu. Daha sonra Giresun’u yendik, Ümraniye’yi yendik. Demekki bazı radikal kararlar alıp yaptırım uygulamak lazım bunları gördük. Doğru zamanda doğru hamleyi yaptık.

Eskişehirspor menfaatleri için gerektiğinde taviz verdik. Eskişehir bir futbolcu için bulunmaz bir şehir. Ne zaman deplasmana çıksa tribünün dolu olduğunu görüyor. Futbolcular umarım aldıkları paraların hakkını verir. Bu paraların içinde kumbarasında ki parasını getiren çocukların, son birkaç lirasını maça yatıran taraftarın hakkı var. Bunları bilerek oynadıkları maçların hakkını versinler bizler başka bir şey istemiyoruz.

ESKİŞEHİR SPOR’A DESTEK OLANLAR VE OLMAYANLAR..

Ahmet Ataç biraz destek veriyor. Fakat Büyükşehir belediyesi bize destek vermiyor. Tramvay yapılırken Yılmaz Büyükerşen bunu bilir, konvoy halinde taraftar Büyükerşen’in evinin önünde durarak evi taşlamıştı, ancak ne hikmetse şuan onun evini taşlatanlar el üstünde bizler üvey evlat muamelesi görüyoruz. Biz Yılmaz hocamıza destek olmamıza rağmen, o bize destek olmadı. Ne zaman belediye den bir yardım istesek Otobüs istesek “km doldu” diyorlar. Protesto için belediye ye Siyah çelenk bırakmıştık. En son otobüs istediğimizde “Siyah çelenk koyduğunuz için hoca çok kızdı, ve otobüs vermeyin dedi” dediler. Otobüs vermiyor diye oy vermemeyi düşünmedik. Belediyeler sorun üretme yeri değil çözüm üretme yeridir. Hizmet üretme yeridir. Bizlerde bu şehrin taraftarları olduğumuz gibi, halkıyız da. Kaldırımından, çöp vergisini ödeyen bizleriz. Ama inanıyorum ki; Yılmaz hocamız onu yanlış yönlendirenleri görecektir. İzmir belediyesi sınırsız otobüs tahsis ederken, bizim belediyemiz 15 bin taraftarla gitmemize rağmen 3 otobüs verdiler. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Şahsi bir beklentimiz yok Eskişehirspor’a hizmet. Bizler siyah çelenk koyduk Harun Karacan’da, Ticaret odası da destek oldu. siyasi bir kayırma yapmaksızın herkese eşit durarak, sadece Eskişehirspor için çabalıyoruz. Bizim kimseyi ayırmak gibi bir durumumuz yok çünkü Eskişehirspor siyaset üstü, Eskişehir’in ortak değeri. Bütün partilere ve seçilmişlere eşit mesafedeyiz, terör yandaşı olmadığı sürece. Eskişehirspor’a ya destek verirler, Ya da söylüyorlar ya; “Eskişehirspor’un desteğinin herhangi bir oy karşılığı yok”. Eğer isterlerse art niyetli, isterlerse iyi niyetli çalışarak oy karşılığını gösterebiliriz yani.

STADYUM’UN YENİ İSMİ..

Eskişehirspor taraftar birliği olarak Kanatlı ailemizden büyüğümüzü kaybettik. O zaman Firuz beyin evinin önüne gidip atkı bıraktık ve bizler Eskişehirspor’a Firuz Kanatlı ismi yakışır diye söyledik. Kanatlı ailesi Eskişehir’in gelişiminde ve ekmek sahibi olmasında büyük pay sahibi ve Eskişehirspor’un da her zaman destekçisi oldular ve Stadın ismine de yakışan buydu. Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde ona da ilettik. Euro 2024 Türkiye’ye verilecek inşallah. Milli takım maçına ev sahipliği yaptığımızda tüm Türkiye’nin takdirini kazandık. Şehrimizde oynanacak milli maçlar ve Avrupa maçlarını da düşündüğümüzde bu mebla biraz az gelebilir ancak tüm bu yapılanlara baktığımız da eleştirmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum.

UNUTAMADIĞI ANILAR..

Konya da oynadığımız Türkiye kupası maçına biz trenle gittik. Gittiğimiz maçta ben tribün lideriyim diye ortaya çıkmadım. Yaptığım başarılı çalışmalar sonucunda ilk orda Konya’da, o sete tek başıma çıktım ve o saatten sonra Eskişehir tribün lideri olarak anıldım. O GÜNÜ UNUTAMIYORUM. O gün benim için M.Ö/ ve M.S gibi bir şeydi.

2010 yılında tribünler arasında çıkan kavga, husumet ve dövüşlerden dolayı Eskişehirspor taraftarlar birliğini kurduk. Bu tür sıkıntılar çıkaran arkadaşları tribünlerden uzaklaştırdık. Birçok proje yaptık. Yarın biletler çıkacak Manisa deplasmanı var 750 kişilik yer var. Oraya bağıracak arkadaşların gelmesini istiyorum. Herkes mutlaka Siyah giyerek gelsin.” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.