Site Rengi

DOLAR 32,5679
EURO 35,0040
ALTIN 2.429,00
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Müze’de Müzik’te ‘Enstrümantal’ Türk Müziği dinletisi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi “Enstrümantal” Türk müziği Dinletisi, Müzede Müzik konserleri kapsamında Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirildi. 
Dinletide, Veysel Kınık-klarnet, Emre Üçkaya-bas gitar, Olcay Böge-klasik gitar ve Cem Çelebi-ritim sanatçısı olarak yer aldı. Müzikseverlerin ilgisinin yoğun olduğu dinletide; Nazende Sevgili, Nasıl Geçti Habersiz, Senede Bir Gün, Sevda, Firuze-Sultan-ı Yegah Sirto eserleri seslendirildi. Halk Bilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı, dinleti sonunda yaptığı konuşmasında “Merkez olarak ayda bir bu etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz sanatın her dalının, özellikle de müziğin insanlara çok iyi geldiğini ve insanları iyileştirdiğini düşünüyoruz. Üstat Neşet Ertaş ‘Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur’ demiş. Buna inanıyoruz, bu doğrultu ve misyon çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.