Site Rengi

DOLAR 32,5040
EURO 34,5697
ALTIN 2.503,67
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 19°C

Myanmar’da yaralar TİKA eliyle sarılıyor

15.08.2019
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Maynmar’da Paktauw Bölgesi’ndeki Kyinyi Pyin kampında çıkan yangında zarar gören ailelere gıda ve malzeme yardımında bulunuldu.
Beş yıl önce yerlerinden edilen ve Kaladan Nehri etrafında kurulan köy ve kamplara yerleştirilen Rohingyaların sorunlarına sel ve yangın gibi tabii afetler de etkileniyor. Yaşanan yeni olayların gündemin üst sıralarında yer alması daha önce yaşanan olayların unutulmasına ve insanların umutsuz hale gelmesine sebep oluyor.
Umutların tükenmekte olduğu birçok coğrafyada faal olan ve umutların yeniden yeşermesine katkı sağlayan TİKA bir taraftan Ağustos ayındaki olaylar neticesinde sınırın diğer yanındaki Bangladeş’e sığınan Rohingyalı mültecilerin insani ihtiyaçlarıyla ilgilenirken diğer yandan da Myanmar’da kalan Rohingyaların yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor.
Paktauw bölgesindeki Kyinyi Pyin kampında Aralık ayında meydana gelen yangın sonucunda kullanılamaz hale gelen bambu evlerin yeniden inşa edilmesine yönelik bir çalışma yürüten TİKA, yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarını giderme konusunda adım atarak 11 farklı malzemeden oluşan yardımları ulaştırdı. Battaniye, kıyafet, cibinlik, mutfak seti ve gıda malzemelerini içeren acil yardımdan yaklaşık 250 kişi yararlandı. Çalışmanın ikinci aşamasının da tamamlanmasıyla 60 ailenin barınma ihtiyacı da karşılanmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.