Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Nabi Avcı Başkan Seçildi

15.08.2019
A+
A-

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanlığı’na AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı seçildi.

 

Temel görevi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasındaki siyasî diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanlığı’na Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı seçildi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın hazır bulunduğu toplantıda Nabi Avcı, oybirliğiyle, AGİTPA Başkanı seçildi. Nabi Avcı, AGİTPA Türk Grubu üyelerine gösterdikleri teveccühten ötürü teşekkür ederek, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi.

 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Nedir?

 

1991 yılında İspanya Parlamentosu’nun davetiyle, AGİT üyesi ülkelerin temsilcileri, AGİT Parlamenter Asamblesi’ni (AGİTPA) kurmak amacıyla Madrid’de bir araya gelmişlerdir. Sözkonusu toplantıda, AGİT Parlamenter Asamblesi’nın içtüzüğü ve çalışma metotları belirlenmiş ve Parlamenter Asamble’nin ilk resmi toplantısı 1992 yılında Budapeşte’de gerçekleştirilmiştir.

 

AGİTPA Türk Grubu da 1992 yılında kurulmuştur ve 8 üyesi bulunmaktadır. AGİT Parlamenter Asamblesi, 56 AGİT katılımcısı ülkeden toplam 323 milletvekilinden oluşmaktadır.

 

Temel görevi, AGİT ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın diğer amaçları arasında; AGİT ülkelerinin mevcut AGİT belgeleri çerçevesindeki yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut olanların çözülmesi için mekanizmalar geliştirmek, AGİT’in kurumsal yapıları ile mevcut AGİT kurumları arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.