Site Rengi

DOLAR 32,5622
EURO 34,7286
ALTIN 2.486,36
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni Düzenlendi

15.08.2019
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla NARKOTİM Temel Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi.

İstanbul’un suçla mücadelesine katkı sağlayacak 800 personel için Haliç Kongre Merkezi’nde NARKOTİM Temel Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi.
Mezuniyet törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Sayın İbrahim Hakkı Seydioğulları ve sanatçı Resul Aydemir katıldı.

Bakan Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığı’nın görev alanında Türkiye'nin en önemli sorunlarının “terör”, “uyuşturucu”, “asayiş ve trafik” olduğunu söyledi.

Soylu konuşmasına, “Terör ve uyuşturucu, küresel ve birbirini besleyen meselelerdir. Uyuşturucu terörü finanse ediyor, terör de uyuşturucuya kanal açıyor, kullanıyor, dağıtımını gerçekleştiriyor. Uyuşturucu meselesinde organize suç örgütleri, artık doğrudan terör örgütleriyle ilişki kuruyor. Hatta bazen şirket birleşmeleri gibi terör örgütlerinin çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Yani tıpkı iki şeritli bir yolun ileride tek şeride düşmesi gibi bu iki suç sahası, yani terör ve uyuşturucu, giderek yakınlaşıyor ve birleşiyor." diye devam etti.

Soylu, Türkiye'nin uyuşturucu ve terör ticaretinin doğrudan merkezinde olan bir coğrafi konumda olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle uzun yıllardır ülkemizde faaliyet gösteren PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelirin 1,5 milyar dolar olarak tahmin edildiğini çeşitli vesilelerle ifade etmiştim. Sadece uyuşturucu ticaretini düşünmeyin, aynı zamanda ülkemize giren kaçak sigaraların da PKK'nın elinden geçtiğini en önemli veri olarak elimizde tutmak durumundayız. Türkiye'den alınan kaçak bir dal sigara direkt terör örgütlerinin finansmanına ve onların değirmenine ciddi bir şekilde katkı sağlamaktadır. Türkiye bu afyon ve eroinin Avrupa'ya sevk güzergâhının tam ortasında ve bunun ciddi bir kısmı, Türkiye'de kalmaktadır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu meselesinin dünyanın üzerine bir çığ gibi geldiğini anlatarak “ 2015 yılı dünya extacy yakalamalarında biz birinci sıradayız. Küresel eroin yakalamalarının yüzde 16'sını biz gerçekleştiriyoruz. Avrupa eroin yakalamalarının da iki katını gerçekleştiriyoruz. Beni bağışlasınlar, teşbihte hata olmaz, biz olmasak Avrupa'da neredeyse ayık gezebilen genç kalmayacak.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya ise burada yaptığı konuşmada uyuşturucu tüm dünya ile birlikte ülkemizde de özellikle gençleri hedef alan, toplumların hızla çöküşünü ve dağılmasını amaçlayan büyük bir toplumsal sorun olduğunu dile getirerek bu sorunun aynı zamanda silah kaçakçılığı, terörizm ve insan ticareti gibi suçlarla etkileşim içerisinde olan karmaşık yapısıyla sınır aşan suçların en önemlilerinden birisi olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında uyuşturucu operasyonlarında elde edilen başarılara değinen Uzunkaya 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz çağın vebası olan uyuşturucu ile mücadelede rekor düzeyde başarılara imza atıldığını söyleyerek 2018 yılında şu ana kadar 81 bin 308 operasyonda; 113 bin 843 şüpheli yakalanarak, 36 ton 636 kilogram uyuşturucu madde ve 14 milyon 747 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini dile getirdi.

Uzunkaya NARKOTİM Temel Eğitim Sertifika Töreniyle İstanbul’da görev alacak 800 genç personelimize seslenerek “Sizler bugün bir toplumu içten içe kemiren, bedenlerini ve ruhlarını çürüterek sadece bir et yığını haline getirmeyi arzulayan, kısaca bu aziz milletin istikbali olan gençlerimizi birer birer elimizden almayı hedefleyen uluslararası büyük bir projeye karşı mücadele etmek üzere çok kutsal bir yola çıkıyorsunuz. Her bireriniz; meslek hayatınız boyunca birer gencimizi uyuşturucu batağına girmeden kurtarmış olsanız, sadece bu bile meslek hayatınız boyunca kazanacağınız en büyük onur olacaktır. Unutmayın, kurtaracağınız her bir hayat geleceğimizi emanet edeceğimiz sağlıklı ve güçlü bir nesil demektir.” dedi.

NARKOTİMLER bugün olduğu gibi bundan sonra da geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehir tacirlerinden korumaya yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.