Site Rengi

DOLAR 32,4923
EURO 34,9263
ALTIN 2.438,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Nedim Öztürk: ‘Artık Eskişehir Değişim ve Yeniliklere Hazırdır’

15.08.2019
A+
A-

23. Dönem Eskişehir Milletvekili Emin Nedim Öztürk Haberötesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Haber Ötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü’ye konuşan Öztürk; iş geregi Ankara’da yaşadığını ve sık sık Eskişehir’e gelmeye gayret gösterdiğini ifade etti.

Sayın vekilim; siz 2007-2011 yılları arası Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekilliği yaptınız. Öncesinde bürokraside önemli görevlerde bulundunuz. Gündeme dair neler söylemek istersiniz?

Zaman zaman önemli aktiviteler için Eskişehir'e gelmekten, hemşerilerimizle olmaktan mutlu oluyorum. Bugün de hayırlı bir iş için yine Eskişehirdeyiz. Eskişehir’i ziyaret ediyoruz. Bugün ülkemiz zor bir dönemeçten geçiyor. Küresel güçler ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye istemeseler de Kurtuluş Savaşı’nda topla, tüfekle yıkılmayan bu asil millet bir takım konvansiyel manipülasyonlarla da asla yıkılmaz, diye düşünüyorum.

Sayın Öztürk, sizin isminiz üzerinden birtakım yakıştırmalar yapılıyor. Malum 7 ay sonra yerel seçimler var ve sizin de isminiz muhtemel belediye başkanı adayları arasında geçiyor, neler söylemek istersiniz?

Efendim birtakım dedikodular yapılabilir. Kulisler olabilir. AK Partili olmak her zaman göreve hazır olmak demektir. AK Parti’nin bize vermiş olduğu siyasi terbiye ve olgunluk, millete hizmeti hep ön planda tutmaktır. Dolayısıyla hepimiz partililer olarak hizmete hazırız. Buna partimizin organları karar verecektir. Bu vesileyle yeni atanan il başkanımızı ve teşkilatımızı kutluyorum. Önceki dönemde görev yapan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Peki şehri uzaktan izlediğinizde özellikle yerel yönetimler bağlamında neler söylemek istersiniz?

Yerel yönetim başkanlarının uyum içinde çalışması öncelikli bir husutur. Birlikte hareket etmek şehrimize ivme kazandıracaktır. İkinci husus ise partimizin bu konuda Türkiye genelinde deneyimli, vizyon ve misyon sahibi olmasıdır. Yerel yönetimlerdeki başarılar insanların hayallerini süsleyen başarılardır. Yeniliklere ve değişimlere artık Eskişehir’in ve hemşerilerimin hazır olduğunu düşünüyorum.

Nedim Bey; 2014 yılından bu yana bir efsane gibi adeta konuşulan bir husus var: 2014 yılında sizin AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapılmak istendiginiz hatta genel başkanın yani sayın Erdoğan’ın Seçim İşleri Başkanı’na; “Nedim Bey’e söyleyin, Odunpazarı’na hazırlansın” talimatı verdiği ve bu telkinin size tevdiî edildiği konuşuldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz, ilk ağızdan ögrenmek isteriz.

Bu konuda konuşmayı ve yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Geçmişte kalmış bir konuz Artık geleceği konuşmamız lazım. Hemşehrilerime hizmet etmekten hep mutlu olmuşumdur ve daha önce de söylediğim gibi bunu vazife olarak kabul etmişimdir. Tıpkı her AK Partili’nin düşündüğü ve yaptığı gibi. Sizlere Haberötesine iyi yayınlar diliyorum. Hemşerilerime derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.