Site Rengi

DOLAR 32,5011
EURO 34,7241
ALTIN 2.486,93
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Nüfus Binasına Kim Nüfûz Etti?

13.04.2020
A+
A-
Koronavirüs hayatımızın her alanını istila etmiş durumda. Ekonomik, sosyal ve kültürel hayat adeta  rafa kalktı. Tüm düğünlerin ertelendiği gibi  cenazeler bile sadece en yakınlarından 15 kişiyle  defnediliyor. AVM’ler, cafeler, restaurantlar kapalı; ticaret durmuşken, camiler bile toplu ibadete  kapandı.  Allah hepimizin yardımcısı olsun, gerçekten zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte devlet de vatandaşına sahip çıkma  noktasında çaba içerisinde… Medeniyetin beşiği  kabul edilen birçok ülkeden daha iyi noktadayız. Yeterli mi; elbette değil ama bu zorlu süreçte  hepimiz fedakarlık yapmalıyız. Bilim kurulunun  tavsiyelerine uyup evde kalmalıyız.
Efendim hayli zamandır gözüme bir şeyler takılıyor. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yeni binasına taşınma aşamasında… Daha modern, rantabl, işlerlikli ve fiziki olarak ferah bir binada önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.
Yalnız kafama takılan birkaç soru var ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.
-Evvela bu yeni hizmet binası kimin, kimden  kiralandı?
-Yaklaşık 8 aydır kira ödendiği hâlde neden  taşınılmıyor?
-Bildiğim kadarıyla yeni bitmiş bir binaya taşınılıyor, peki içine harcanan tadilat masrafı neyin nesi, ne kadar harcırah talep edildi ve ne kadarı harcandı?
Bu bina kiralamadan önce bu masraflar tahlil edilmedi mi ve öngörülmedi mi?
-Bu binanın sahibi ile Vilayet’te üst düzey bir müdürün ilişkisi var mıdır? O müdürün oğlunun binayı kiralayan şirkette danışman olarak görev yaptığı iddia ediliyor; bu doğru mudur?
-Kiralık bir mülke söylenilen rakamlar doğruysa bu kadar yatırım yapmak rantabl mı?
-Peki binaya yapılan tadilat ve yatırım karşılığı kiradan düşüldü mü?
Şimdi bu satırları okuyan okurlarım arasında bazıları; bakalım hangi AKP’li işadamının ya da müteahhitin mülkünü kiraladılar diye düşünebilir ama işin aslı öyle değil….
Vilayetin Odunpazarı ve Tepebaşı Nüfus Müdürlüklerini de bir araya toplayacağı yeni hizmet binasının mülk sahibinin AK Parti ile uzaktan yakından alakası olmadığı gibi, birinci dereceden  akrabası da CHP İl Yönetim Kurulu üyesi… 23 Şubat’taki Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Kongresinde Recep Taşel’in il yönetimine seçildi. Şimdi içinde bulunduğumuz koronavirüsle mücadelede hayat-memat mücadelesinin en üst  safhada olduğu bir dönemdeyiz.
Başta Cumhurbaşkanı’nın, Sağlık Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın gecesini gündüzüne kattığı bu süreçte bu aymazlık nedir?
Ortada birçok kamu binası ya da arsası dururken  bu işadamını Vali Bey’e getirip diyaloğunu sağlayan  kimdir?
İşte bu girift bilmeceler Reisi güçsüz bırakıyor. Birilerinin milletin adamının devlet adına kendilerine bahşettiği bu makamları kişisel heva ve nemalanmaları için kullanmaya hakkı yoktur. Peki tüm bunlar olurken AK Parti Eskişehir Milletvekilleri n’apıyor?
Öyle bir müessese mi var, öyle bir temsil makamı  mı var?
Hani Nasrettin Hoca’ya demişler ya!
-Hocam senin hanım çok geziyor, diye…
O da cevabı yapıştırmış:
-Yok canım, nerden çıkarıyorsunuz; çok gezmiş olsa bize de gelirdi.
Anladınız siz onu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.