Site Rengi

DOLAR 32,5630
EURO 34,8846
ALTIN 2.431,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Nuray Akçasoy: ‘Eskişehir’e Dair Projesi Olan Gelsin’

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo canlı yayın konuğumuz Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı, aynı zamanda Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Nuray Akçasoy oldu.

Nuray Akçasoy konuşmaya kendisini tanıtarak başladı. “Ben kendimi sivil toplumcu olarak tanımlıyorum. Sivil toplumun birçok kademesinde çalıştım. Kadınlara yönelik, çocuklara yönelik çok çalışmalar içerisinde bulundum. 27 senelik bir çalışma geçmişim var. Bu konularda çalışmayı kendime düstur edinmişim. Sonrasında zaman bu çalışmalarla birlikte bir yerlere getiriyor ve çeşitli kapılar açılıyor. O çalışmalarla birlikte meclis üyeliğine, oradan 2014 yerel seçimlerinin arkasından Kenet Konseyine seçilmemle birlikte, farklı alanlarda ama aynı şekilde “sivil toplum” ruhuyla çalışmalarıma devam ediyorum. Görevler de aratarak devam ediyor.

Türkiye Kenet Konseyi Birliği nedir, kimdir?

Türkiye Kent Konseyleri birliği Türkiye’nin her ilinde kurulmuş olan kent konseylerinden oluşan, onların üyelikleri ile oluşturulan bir birlik. Eskişehir’deki gibi diğer şehirlerimizde de kent konseylerimiz var, onların üye oldukları bu birlik zaman içerisinde böyle kurumsal bir yapıya dönüşmüş. Bu birliğe biz Eskişehir olarak üye olduk. Seçimlerde biz de aday olduk. 2015 yılında da başkanlık sıralamasında öncelikle Gaziantep, sonra Eskişehir, sonra Adana ben de Adana’da bir arkadaşımıza devredeceğim bu görevi. Görev bu şekilde; üçer yıllık periyodlarla seçiliyor ve ondan sonra kişi biliyor ki gelecek yıl dönem başkanlığı yapacak bir yıl buna hazırlanıyor. Türkiye’nin 4 bir yakasına gitmeye çalışıyor. Sonra görevi devralıyor ve bir başkasına devrediyor. Kent Konseyleri Birliği’nin aslında böyle bir yapısı var.
 

Benim görevim bu yıl dört bölgesel toplantı, iki tane de ulusal çapta toplantı yapmak. Manisa ve çevresindeki illerin başkanları ile bir araya gelip illerinde ki sorunları konuşup çözmeye çalışacağız.

100 soruda kent konseyleri…

Yeni bir yayınımız var; hukuk danışmanımız Cüneyt Altıparmak da içinde bulundu, katkı sağladı bu çalışmada. Kent Konseylerinin gelecekte mahallî idareler okuyan gençlere bir yol gösterici kitap olarak çıktı. Üniversitelerimizde de okutulacak. Türkiye Belediyeler Birliği, Kent Konseylerine de çok destek oluyor. Çünkü; yasa ile kurulduğu için, yasa yerel yönetimler seçimlerin hemen arkasından, yerel yönetimin başındaki belediye başkanı kent konseyini kurmakla görevlidir. Eğer kurulu bir kent konseyi varsa bu devam eder. Yerel yönetim bağlantımız var, çünkü yasalar bunu istiyor.

Kent Konseyi genel kurul üyeleri, şehrin bütün paydaşları tarafından oluşur. Bunun içerisinde üniversiteler, stk, muhtarları, valilik temsilcileri, kamu görevlileri, siyasi parti temsilcileri var ve siz bu üyeler tarafından sandıkta seçiliyorsunuz. Bu kent konseyi tüm illerde böyle…

Kent Konseyleri şehrin hemşehricilik tanımını geliştirir

Şehrin kültürel mirasını, havasını korur. Şehre dair projesi olan veya şehirde bir şeyler yapmak isteyen insanlarımızı bekliyoruz. O gün veya o yıl çalışılması gereken bir konu vardır bu şehirde, konu ne olursa olsun herkesi bekliyoruz.

Kadın meclislerinin görevleri içerisinde, kadını güçlendirmek vardır. Kadınlara yönelik her türlü çalışmayı kapsıyor. Kadının hayatın içinde çalışma ve yaşam şartlarını güçlendirmeliyiz. Kadın-erkek fırsat eşitliğini sağlamalıyız. Bir karanfil dağıtılmasından çok daha güzel bir hizmettir, kadını güçlendirmek. Kadın meclislerimiz, şehir buluşmalarının ortak akıl toplantılarını yaptılar. Şimdi biz bu toplantıları kadının çocuğunun kreş sorunlarını çözmek için de düzenledik. Ortak akıl toplantılarımızda da eksiklerimizi tamamladık. Bilgi kirliliklerini engellemek için de ortak akıl toplantıları yaptık.” dedi ve sosyal medya kullanımı konusunda gençleri ve kadınları da uyararak konuşmasını sonlandırdı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.