Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Odalardan Yüksek Hızlı Tren İçin Ankara Çıkarması

Odalardan Yüksek Hızlı Tren İçin Ankara Çıkarması
14.07.2020
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ile birlikte Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldi. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’in de yer aldığı toplantıda Milli Yüksek Hızlı Tren üretimi için hayata geçirilen TÜRASAŞ hakkında istişarede bulunuldu.

Güler ve Kesikbaş tarafından bakana Eskişehir ile ilgili dosya iletildi

Toplantıda ETO Başkanı Metin Güler ve ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından  TÜRASAŞ’ın işleyişi ve yönetimi konusunda Eskişehir yeri, yüksek hızlı tren üretiminde Eskişehir’in alacağı rol hakkında değerlendirmede bulunuldu. ETO Başkanı Güler ve ESO Başkanı Kesikbaş tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Eskişehir’in raylı sistemlerdeki tecrübesi ve potansiyeline dair dosya iletildi.

Güler: “Eskişehir’in raylı sistemlerdeki geleceğini istişare ettik”

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in 100 yılı aşkın köklü raylı sistemler tecrübesi ve bu yönde gelişen yan sanayisi ile demiryolu araçları üretimi konusunda öncü bir şehir olduğunu belirterek, toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Eskişehir’in bu yöndeki geleceği hakkında istişarede bulunduklarını kaydetti. Eskişehir’in demiryolu şehri olduğunu hatırlatan Güler, Eskişehir’in raylı sistemlerdeki tecrübesinden faydalanılmasının önemine dikkat çekti.

Kesikbaş: “Eskişehir yüksek hızlı tren üretiminde kararlı”
Toplantıya dair görüşlerini aktaran ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, raylı sistemler sektörünün Eskişehir’in üretim kültürü ve tecrübesi üzerinde önemli etkileri olduğunu belirterek, Eskişehir’in milli yüksek hızlı tren üretiminde alacağı görev hakkında değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Toplantıda yeni kurulan TÜRASAŞ’ın, TÜLOMSAŞ’ın tecrübe ve insan kaynağı birikiminden faydalanmasını gerektiğini de vurguladıklarını belirten Kesikbaş, Eskişehir’in yüksek hızlı tren üretimindeki kararlılığının altını çizdi. ETO Başkanı Metin Güler ve ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş toplantının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun’u da ziyarete ederek, TÜRASAŞ hakkındaki görüşlerini paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.