Site Rengi

DOLAR 32,3638
EURO 35,0383
ALTIN 2.324,23
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Vatandaşlarla Buluştu   

15.08.2019
A+
A-

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Emirdağlılar Derneği’nin ardından Emek Mahallesi’nde bulunan Dikmen Köylüleri Derneği’nde vatandaşlarla buluştu.

Vatandaşları belediye faaliyetleri konusunda bilgilendiren ve sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, sosyal ve katılımcı belediyecilik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eskişehir’de merkezde bulunan Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin sosyal ihtiyaçları öne çıkaran, sosyal ihtiyaçları çözmeye gayret eden bir takım yatırımlar ve girişimler yaptığını belirten Başkan Kurt, bu yatırım ve girişimlerin belediye bütçesi ile yapıldığını söyledi. Başkan Kurt, "Bu bütçe doğrultusunda bir takım işler yapmaya çalışıyoruz. Örnek verecek olursak, karı koca çalışan insanlar var. Bu insanlar çocuklarını kreşe bırakmak zorunda. Bir çocuk için ortalama kreş ücretleri bin 500 lira. Şu anki durumlarda alınan maaşlar belli. Kreşe bin 500 lira verildiği takdirde çocuk yetiştirmek bir hayli zor bir duruma geliyor. Kanuna göre belli bir sayının üzerinde kadın işçi çalışan yerlerde kurumların kreş açması zorunlu ve açılan kreşinde parasız olması gerekiyor. Fakat bu kanun çoğu yerde ortadan kalkmış ve yapılamamış. Fakat kreş büyüdü, sevildi şu anda Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının çocukları dışında çocukları da alıyoruz. Daha çok çocuk için kreş yapmak istiyoruz ama elimizdeki imkanlar bu kadar. Şuna dikkat çekmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak kreş açtık. Devlet Demir Yolları, Arçelik, TUSAŞ da bizden görüp kreş açsın. Umuyorum ki görecekler ve onlarda kreş açacaklar. Biz bu mantıkla ilerliyoruz" dedi.

"Eksik kalan yerleri tamamlamak bizim işimiz"

Çocukların eğitimiyle ilgili daha iyi hizmet verebilmek için halk merkezlerini kurduklarını anlatan Başkan Kurt, halk merkezlerinde 7’den 70’e tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kurt, "Kütüphaneler açarak, bilgisayar getirerek, kurslar açarak vatandaşlara hizmet veriyoruz. Bunlar belediyenin doğrudan işi değil fakat eksik kalan yerleri tamamlamak bizim işimiz. Çocukların herhangi bir kursa gitmeden sınav kazanması mümkün değil. Okullarda verilen eğitimler sınavlar için yeterli değil. Sınava girecek öğrencilerin mutlaka ekstra bir eğitim alması lazım. Dershane ücretlerini çocuklarını gönderenler bilir. Biz bunun için de kurslar açtık. Çocuklarımızı eğitmeye çalışıyoruz. Açtığımız kurslara çocuklarını getiren velileri de eğitiyoruz. Bunun dışında çocukların ve ailelerinin kültür, spor ve sanat konusunda da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Emek mahallesindeki halk merkezimizde psikologlarımız, sosyologlarımız var. Halk merkezine gelenlerin şikayetlerini dinliyor. O şikayetlere göre de çözüm yolları arıyor. Hasta ise hastalığını tedavi etmenin yollarını arıyor. Değilse de bu kişilerin sosyal tedavileri neyse onu yerine getirmeye çalışıyor" diye konuştu

"Sosyal ihtiyaçlara göre hareket ediyoruz"

Son olarak Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar kadar yaşlılara da önem verdiğini belirten Başkan Kurt şunları söyledi;
"Yaşlı, emekliliği gelmiş, emekli olmuş yaşlılarımız vakit geçirecek yer bulamıyor. Sabah erkenden kalkıyor, kahveye gelse kahveci kovuyor. Çünkü akşama kadar 1 tane çayla idare etmek zorunda. Ya da caminin lokalinde oturup sohbet edecek adam bulamıyor. Biz bu yaşlılarımız için Koca Çınar Yaşam Merkezi diye bir yer açtık. Bu merkezimize gelen arkadaşlarımızı orada uzmanlarımız ve öğretmenlerimizle hem eğitmeye hem de eğlendirmeye çalışıyoruz. Bu da bir sosyal ihtiyaçtı. Bunu da çözmeye çalıştık. Diğer ihtiyaçlar yani yol, asfalt, kaldırım, çöp gibi şeyler belediyelerin zaten yaptığı rutin işler. Belediye başkanı Ali’de olsa Veli’de olsa o yol yapılır, o kazılan yer düzeltilir, o park ve bahçe düzene sokulur diye düşünüyoruz. Ancak o rutin işleri yapmaya da devam ediyoruz. Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldiğimiz günden bu güne kadar çok ciddi miktarda yol ve kaldırım çalışması yaptık. Bunların bir çoğunu da Emek mahallesinde yaptık. Birçoğunu Erenköy, 71 Evler, 75. Yıl (Sultandere) gibi mahallelerde yapmaya çalıştık. Çünkü merkezde olan orada yok. Oralardaki eksiklikleri tamamlamak bizim görevimiz. Her sezon alanı büyüterek, yaptığımız işleri çoğaltarak çalışmaya devam ediyoruz. Eskişehir’de insanlarımızın rahat yaşayabileceği bir kent oluşturmaya çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalar yaparken de sizlerle sürekli bir diyalog içinde olalım eksiğimiz neresi, nerede yanlış yapıyoruz. Bunları da görüp düzeltelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.