Site Rengi

DOLAR 32,5700
EURO 34,7581
ALTIN 2.495,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Odunpazarı Belediyesi’nden Kadınlara 8 Mart Jesti

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi tarafından yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara yönelik bir etkinlik düzenlendi. 
Öğle saatlerinde Hamamyolu Caddesi’nde toplanan kadınlar, müzikler eşliğinde eğlenerek yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü doyasıya kutladı. Kadınların ellerinde tuttuğu ‘Kadın emektir’, ‘Kadın var umut var’, ‘Kadın hayattır’ gibi pankartlar da dikkat çekti. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katılırken, 8 Mart günü öğleden sonra belediyede çalışan tüm kadınların izinli olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “Her bayram ya da her kutlanan günün bir dinlenmesi olmalıdır. Biz çalışan kadınlarımızın tamamına 8 Mart günü öğleden sonra izin veriyoruz. Tatil yapmalarını sağlayacağız. Bu belki de Türkiye’de ilktir, ama böyle de olmalıdır. 8 Mart eğer bütün dünya kadınları için bir gün olarak kutlanacaksa, emekçi kadınlarımızın hiç değilse o gün izin yapmalarının doğru olacağını düşündük” diye konuştu.

“Kadının olmadığı yerde güneş yok demektir” 
Etkinlik alanına gelen Odunpazarı Belediyesi çalışanı Feride Toraman ise, kadının olmadığı yerde güneşin olmadığını vurguladı. Toraman, “Bir gün değil her gün kadınlar günü olsun istiyoruz. Kadına şiddete hayır, kadın ezilmesin diyoruz. Her şeyden önce kadın annedir. Saygı duyulmalı. Şiddete maruz kalıyoruz. Psikolojik olarak, fiziksel olarak. Onları istemiyoruz. Artık yeter diyoruz. Kadının her yerde olması gerekiyor. Çünkü kadınsız bir dünya düşünülemez. Kadının olmadığı yerde güneş yok demektir. Biz çocuklarımız için çalışıyoruz. Yani anne çocukları için her şeyi yapabiliyor. Emek veriyor. Evinde olsun dışarıda olsun ama hak ettiği değeri de görmeli” dedi. 
Öte yandan alana gelen belediye çalışanı kadınlar, 8 Mart günü izin verdiği için Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ettiler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.