Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Odunpazarı’nda Eğitimli Bakıcılar Yetişiyor, Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi’nde sertifikalı bakıcılık eğitimleri başladı. Bakıcı ihtiyacı olan vatandaşlar, belediyeye başvurabilecek. Daha önce sosyal belediyecilik çalışmalarda örnek işlere imza atan Odunpazarı Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Kadınlara istihdam oluşturmak için projeler geliştiren Odunpazarı Belediyesi, Özel Mira Eğitim kurumu ile çalışmalarına başladı. Odunpazarı Belediyesi’nin kadınlara meslek ve beceri kazandırmak için Özel Mira Eğitim kurumu ile birlikte düzenlediği “0-6 Yaş Grubu Çocuk Bakıcılığı ve Etkinlikleri Sertifika Programı” ile “Yaşlı ve Engelli Bakıcılığı Sertifika Programı” eğitimleri başladı.

Özel Mira Eğitim Kurumu Öğretim Limited Şirketi tarafından verilen eğitimler Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (OMEK) gerçekleşti. Eğitimlere ‘0-6 Yaş Grubu Çocuk Bakıcılığı ve Etkinlikleri Sertifika Programı’ ile başlandı. Psikolojik Danışman Hakkı Eken tarafından verilen 0-6 Yaş Grubu Çocuk Bakıcılığı ve Etkinlikleri eğitiminde çocuk bakımı ve çocuk gelişimi mesleği tanıtıldı. Mesleğin etik kurallarının anlatan Eken, çocuk kişiliği hakkında da sunum yaptı.

Yaşlı ve Engelli Bakıcılığı Sertifika Programı eğitimleri ise Emel İrtem, Dr. Mehmet Akif Aladağ ve Şerife Gıcı tarafından verildi. Emel İrtem, yaşlı ve hasta bakımı ile ilgili eğitim verirken Dr. Mehmet Akif Aladağ, temel sağlık bilgisi eğitimi verdi. Şerife Gıcı ise yaşlı aktivasyonu ve terapisi ile ilgili bilgi verdi. Eğitim süresinde ve sonrasında kursiyerlerin değerlendirmeleri Özel Mira Eğitim kurumu tarafından yapılacak. Eğitimin teorik bölümü bittikten sonra uygulama, saha çalışması ve staj iş ve işlemleri Odunpazarı Belediyesi tarafından belediyenin ilgili birimlerinde, Özel Mira Eğitim kurumunun denetim ve gözetiminde yapılacak. Eğitim sürecinde gerçekleştirilecek ölçme değerlendirme işlemlerinde yeterli görülen kursiyerlere Özel Mira Eğitim tarafından sertifika verilecek.

Yetkililer, çocuk ve yaşlı bakımına ihtiyaç duyan vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Halk Masasına başvurabileceğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.