Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Odunpazarı’nda Geri Dönüşüm Atağı

15.08.2019
A+
A-

Çevreye ve doğaya saygılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi yeni bir çalışmaya imza attı. 
Muhtarlıklara geri dönüşüm kutuları yerleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü atık aydınlatma materyallerini topluyor. Bunu muhtarlar arasında bir yarışmaya dönüştüren Odunpazarı Belediyesi, en çok aydınlatma materyali toplayan üç muhtarlığı ödüllendirecek. Tasarruflu ampuller, kompakt florasan lambalar ve cıva buharı içeriyor, kırıldığında ise açığa çıkan cıva çevre ve insan sağlığına zarar veriyor. Doğru toplandığında geri dönüşümü mümkün olan bu aydınlatma materyalleri için Odunpazarı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sıfır Atık, Aydınlatma Gereçleri İmalatçılar Derneği Ticari İşletmesi (AGİD) ile bir kampanya düzenledi. Gerçekleştirilen kampanya ile Odunpazarı Belediyesi, atık aydınlanma materyallerini toplayacak ve geri dönüşümü sağlayacağını belirtti. Odunpazarı bölgesinde yer alan muhtarlık binalarına konan geri dönüşüm kutularında kırılmamış haldeki aydınlatma materyallerini toplayacak olan Odunpazarı Belediyesi, muhtarlıklar arasında kıyasıya bir yarışma da başlattı. En çok aydınlatma materyalini toplayacak olan 3 muhtarlığın ödüllendirileceği bu yarışma, 3 Eylül Pazartesi Günü başlayacak ve 28 Şubat 2019 Perşembe Günü sona erecek. 
Geri dönüşüm kutularının muhtarlıklara dağıtılmaya başlandığını belirten yetkililer, vatandaşları kendi ve çevre sağlığı için bozulan lambalarını muhtarlıklardaki atık kutularına getirerek geri dönüşümlerine destek vermeye davet etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.