Site Rengi

DOLAR 32,5413
EURO 34,9110
ALTIN 2.425,34
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Odunpazarı’nın Anneleri

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan anneler, bu Anneler Günü’nü de mesai başında geçirecek. 
Tek başına mücadele eden, baba rolünü de üstlenen anneler hayat mücadelesini sokaklarda sürdürüyor. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde görevli olarak çalışan Naime Fendioğlu ve Songül Yıldız çocukları ile birlikte bu mücadeleyi veren binlerce anneden sadece ikisi. Belediye bünyesinde iki farklı müdürlükte çalışan bu iki anne, çocukları ile birlikte hayat mücadelesi veriyor. Sorumluluklarının ağırlığını anlatan Naime ve Songül, çocukları için güçlü olmak zorunda olduklarını belirtti. Naime ve Songül’ün kendileri gibi çocukları ile hayat mücadelesi veren annelere verdiği mesajında, “Yılmayın. Güçlü olmalıyız. Ayakta durabilmeliyiz” ifadelerini kullandı. 
“Elden gelenle öğün olmuyor” 
Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Naime Fendioğlu, Odunpazarı sokaklarını süpüren onlarca temizlik işçisinden biri. 2 çocuk annesi olan Fendioğlu’nun çocuklarından biri üniversitede diğeri ise lisede okuyor. 7 yıldır Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan Fendioğlu, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını vurguluyor. Belediye bünyesinde çalışarak kazandığı para ile baktığını anlatan Fendioğlu, “Ailem de bize destek oluyor, ama elden gelenle öğün olmuyor. Bu nedenle de kendi ayaklarımın üstünde durmak zorundayım” diye belirtti. 
“Gururla, başım dik yoluma devam ediyorum” 
Çocuklarıma elinden geldiğince destek olmaya çalıştığını belirten Fendioğlu, sorumluluğunun çok ağır ve büyük olduğunun altını çizdi. Komşularının ve arkadaşlarının kendisine destek olduğunu ifade eden Fendioğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu şekilde hayatı yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklarıma maddi ve manevi her şeyde yetişemesem de onlar için elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kendi ayaklarının üstünde durarak, hem anne hem de baba olmak çok ağır. Ancak zevkli tarafları da var. Gururla, başım dik yoluma devam ediyorum. Umarım böyle de gider. Meyvesini almak önemli. Meyvesini alacağıma da inanıyorum. Çocuklarım için her şeyi yaparım. Burada çalışıp, akşam eve gidip bir de yemek yapmak, çocukların dersleri ile ilgilenmek bu çok ağır bir sorumluluk. Yeri geldiğinde yetişemiyorum, çok yorucu oluyor. 5 dakika oturmaya zamanın olmuyor.” Kendisi gibi çocuklarına hem anne hem de baba olmak zorunda kalan annelere seslenen Fendioğlu, “Yılmayın, emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 
“Kızımla birlikte hayat mücadelesi veriyorum” 
Çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veren annelerden biri de Songül Yıldız. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli olan Yıldız, Odunpazarı’nın park ve bahçelerindeki bitkilerin bakımını yapıyor. Sözlerine ‘Bir kızım var’ diye başlayan Yıldız, konuşmasının devamında ise sık sık ‘anne olmanın çok zor olduğunu’ dile getirdi. Kazandığı parayla kızı ile birlikte yaşamaya çalıştıklarını belirten Yıldız, evlerinde kiracı olduklarını ifade etti. “Kızımla birlikte hayat mücadelesi veriyorum, ama çok zor. Kızım okula gidiyordu, okulu bıraktı” diyen Yıldız, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 
“Ortam, toplum, arkadaş ortamları belli. Bir yandan çalışıyorsun bir yandan da aklın çocuğunda oluyor. İşe odaklanamıyorsun. Tek başına anne olmak çok zor. Hem anne oluyorsun hem baba, o kadar zor ki. Onunla mücadele ediyorsun, bir yanda iş bir yanda ev. Geçim şartları da zor. Kazandığımız para ile idare etmeye çalışıyoruz.” 
“Tüm haklarımızdan faydalanmamızı sağlayan başkanımıza teşekkür ederiz” 
Kızı için güçlü olmak zorunda olduğunu kaydeden Songül Yıldız, kendisi gibi çocukları ile birlikte mücadele eden annelere seslenerek; “Ayakta durabilmeliyiz. Onları topluma kazandırmalıyız. İyi bir anne olmalıyız. İyi bir evlat yetiştirmeliyiz” dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a da teşekkür eden Yıldız, “Bizim tüm haklarımızdan faydalanmamızı sağladı. Belediyemiz, ortamımız çok güzel. Sevgili Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.