Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Öğrenciler Gitti Apartlar Boş Kaldı

15.08.2019
A+
A-

Üniversitelerde 2017-2018 eğitim döneminin sona ermesiyle birlikte, Eskişehir’de yaşayan birçok öğrenci de kaldıkları apart daireleri boşaltarak memleketlerine döndüler. 
Üniversite öğrencilerinin en yoğun olduğu şehirlerden olan Eskişehir’de, eğitim sezonun sona ermesiyle birlikte apart daireler de boşalmaya devam ediyor. Çoğu öğrencinin şehirden ayrılışı sonrası Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, apartların son durumu ve Eskişehir’de barınma olanakları ile ilgili bir açıklama yaptı. 

“Dairelerimizde boşalma oldu” 
Eskişehir’in bir öğrenci kenti olduğunu ve bu duruma tüm Eskişehirliler’in de alıştığını vurgulayan Başkan Çelik, “Eskişehir’imiz, herkesin bildiği gibi öğrenci şehri. Kardeşlerimiz okullarını bitirdiler. Evlerine ve ailelerine kavuştular. Dairelerimizde tabii boşalma oldu. Öğrenci arkadaşlarımız arasında tabii ki babalarından aldıkları harçlıklarla, dar bütçelerle okuyan arkadaşlarımız var. 3 aylığına evlerine boşaltıyorlar. Şu anda Eskişehir'de, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde apart daireler var. Bitirenler gidiyor, okullarını kazananlar, Eskişehir’i tercih edenler geliyorlar” şeklinde konuştu. 

“80 bin liradan 150 bin liraya kadar apart daire var” 
Eskişehir’in apart sektörü konusunda son yıllarda ciddi bir atak yaptığını aktaran Başkan Çelik, şunları kaydetti: 
“Apartlar konusunda öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda son 5-6 yılda Eskişehirliler çok atak yaptı. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 1+1 dairelerde hızlı bir şekilde üniversite civarında artma meydana geldi. Bazı durumu olan öğrencilerimizin aileleri buraya yatırım yapıyorlar. Bugün 65 metre bir daire alıyorlar mesela. 80 bin liradan 150 bin liraya kadar apart daire var. Hem çocuklar ve aileleri para ödememiş oluyorlar hem de 4-5 yıl sonra okulu bitirince bu daireleri satarak gidiyorlar. Bazı yatırımcılarımız da bunu satmayıp kiraya vererek değerlendiriyorlar. Diğer şehirlere baktığımız zaman, rahatlıkla elini kolunu sallayarak Eskişehir’e gelebilir. Aileleri olmadan da rahatlıkla daire tutabilir. Hem Eskişehir halkı buna alışık bizim meslektaşlarımız alışık. Rahatlıkla gelip evlerini tutabilirler.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.