Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Öğrencilerin Eserleri Görücüye Çıktı

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı “Yıl Sonu Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde açıldı. 
Serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Necla Coşkun’un yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, üniversite gençliğinin dünyaya hâkim olabilen insanların oluşturduğu bir topluluk olması gerektiğine dikkat çekerek, “Sizler, çağımızın öğretmenleri olacaksınız ve gençlere kendi düşüncelerinden hareketle bir şeyleri kurgulayabilmelerinin mutluluğunu yaşatacaksınız. Bu olanakları gençlerimize tanıdığınız takdirde bunun mutluluğunu sizler de yaşayacaksınız” dedi. Prof. Dr. Odabaşı ayrıca öğrencilere, sanat alanı da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde kopyacı olmamaları gerektiği uyarısında bulunarak özgün olmalarını tavsiye etti.

"Öğrencilerimiz çok güzel işler yaptılar" 
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Necla Coşkun ise sergiye ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: 
“Sergimiz, 4’üncü sınıfa kadar olan bütün öğrencilerin çalışmalarını kapsıyor. Yağlı boyadan baskı çalışmaları ve grafik işlerine kadar geniş bir yelpazesi var. Sergimizi, tüm bölüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel işler yaptılar. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, kendileriyle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.” 
Sergide eseri bulunan öğrencilerden Seher Sevindik ise böyle bir etkinlikte çalışmalarının sergilenmesinin güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Emeklerimizin insanlar tarafından takdir görmesi ve beğenilmesi bizi mutlu ediyor. Hocalarımızla birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Emeklerimizi somut bir şekilde bu sergide görmek bize güven veriyor. Mesleki yeterlilik olarak da bu çalışmaların bize çok şey kattığını düşünüyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.