Site Rengi

DOLAR 32,5286
EURO 34,9017
ALTIN 2.439,53
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Ömer İbrahim Sayın: ‘Aidat Ücretlerini Düzelteceğiz’

15.08.2019
A+
A-

Kamu kurumu niteliğini haiz meslek kuruluşlarının yapısı ve fonksiyonlarını mevzuat değişikliği ile yeniden düzenleyeceğiz.  Oda  yönetimlerinde  iyi  yönetişim  ilkelerinde  kalımcılığı,  şeffaflığı  ve  hesap verebilirliği artıracağız. Ticaret ve Sanayi Odalarının aldığı sanayici ve esnafa yük olan Kayıt Ücreti, Yıllık Aidat ve Munzam aidatlar 2/3 oranında azallacaktır.

'Sivil Toplum Faaliyetlerini destekleyeceğiz'

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yasama faaliyetlerine ilişkin görüş ve önerilerini alarak, komisyonlarda değerlendireceğiz.

Dernekler ve Vakıflar Kanunlarını demokrak toplum düzeninin gerekleri ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz. Kamuya Yararlı Dernek ve Vakıf statüsüne geçiş için objektif kriterler koyacağız, bu kriterlere uymayanları liste dışı bırakacağız.

Sivil Toplum örgütlerini baskı alnda tutmak amacı ile uygulanan idari para cezaları, her türlü maddi külfet ve tahakkuk yeniden değerlendirmeye tabi tutularak mevcut haksızlıkları gidereceğiz. Derneklerin ve faaliyetlerinin Avrupa standartlarına ulaşabilmeleri için Dernekler Yasası ile ilgili gerekli değişiklikler yapacağız, mevzuatlarla destekleyeceğiz.

Hemşehri dernekleri diye adlandırılan ve belli bir bölge insanından oluşan derneklere kendi bölgelerindeki kültürel ve doğal zenginliklerin korunması, tanılması ve ishdamın artırılması hususlarında her türlü proje desteğini vereceğiz.

'Vakıf kültürünü yeniden canlandıracağız ve işler hale gereceğiz'

Türk Toplum Düzeninde tarihi ve vazgeçilmez misyona haiz vakıf kültürünü yeniden canlandıracağız ve işler hale getireceğiz. Toplumsal sorunların çözümü ve yardımlaşmada vakıfların rolü artırarak vakıfların gelir dağılımında eşitsizliği giderici misyonunu işlevsel hale gereceğiz.   Ülkemizdeki mevcut ve yeni kurulan vakıfların, kuruluş amaçlarına uygun faaliyet göstermelerini sağlayacağız. Bu doğrultuda vakıfları, gelirleri yönünden her türlü vergiden muaf tutarak destekleyeceğiz. Yeni vakıfların kuruluşunu teşvik ederek, bürokrak engelleri asgari düzeye indireceğiz ve kuruluş işlemlerini kolaylaşracağız. Aynı zamanda etkin bir denetim mekanizması da işleteceğiz.

Vakıf kültürü ve vakıf eserleri hakkında tarihi bilincin arrılmasını sağlayan projelere ve eğitim faaliyetlerine önem vereceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.