Site Rengi

DOLAR 32,5720
EURO 34,9922
ALTIN 2.431,91
BIST 9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Önder Dil Kurucusu Köksal YDS, TOEFL ve IELTS Hakkında Konuştu

15.08.2019
A+
A-

YDS, TOEFL ve IELTS sınavlarında Eskişehir’de başarılı sonuçlara imza attıklarını ifade eden Önder Eğitim Kurumları Kurucusu Mustafa Köksal, sınavlara ilişkin önemli bilgiler verdi.

 

YDS’nin ortaya çıkışını anlatan Köksal: “Eskiden ÜDS ve KPDS vardı, KPDS yapay olarak zorlaştırılmış bir sınavdı, gerçek bir dil ölçümü değildi. Çünkü devlet bu sınavdan belli bir puan alan kişilere lisan tazminatı veriyordu, hala da veriyor. Sonrasında KPDS içinden bir ÜDS doğdu akademisyenlere yönelik. Sonra ÖSYM bu ikisini de kaldırarak ikisini de kapsayan YDS’yi (Yabancı Dil Sınavı) getirdi”dedi.

Uygulanan YDS sınavının ulusal dil sınavı olduğunu belirten Mustafa Köksal, “Bu sınav, akademisyenler için çok önem taşıyor. Üniversitede birçok yardımcı doçent, YDS’den 65 alamadığı için doçent olamıyor, bizim kurslarımıza geldikten sonra 90 alan akademisyenlerimiz oldu” şeklinde konuştu. YDS’nin aynı zamanda lisan tazminatlarında da kullanıldığını aktaran Köksal şunları kaydetti: “Mesela Eskişehir Hava İkmal Merkezi’ndeki mühendisler, işçi statüsünde çalışırlar. Bunlardan belli bölgelerde çalışanlar, personel maaşının yüzde 20’si kadar lisan tazminatı alma hakkını kazanabiliyorlar.  Bunun için YDS’ye girerek 70 barajını aşmaları yeterli oluyor.”

 

TOEFL VE IELTS

 

Mustafa Köksal, pek çok yerde olduğu gibi organize sanayilerde ve fabrikalarda da eleman alırken TOEFL sınav sonuçlarının dikkate alındığını belirtti. TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ve IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) sınavlarına yönelik hazırlık kurslarını da 28 yıllık tecrübe ile verdiklerini dile getiren Köksal, bu sınavlara ilişkin şu bilgileri verdi: “IELTS sınavı için İngiltere’nin TOEFL’ı diyebiliriz. Tüm dünyada herhangi bir ülkede yüksek lisans yapmak istediğinde dil becerilerinizi ölçmek isterler, bunun da iki sınavı var. Biri TOEFL diğeri IELTS.”

 

ÖNCE ALTYAPI

 

Kursiyerlerini TOEFL, IELTS sınavlarına hazırlarken, öncelikle onların belli bir İngilizce altyapısına sahip olmaları gerektiğini belirten Köksal, şunları söyledi: “Bu sınavlar yurt dışına gidecekler için çok önemli. Kişinin bu iki gruptan birine katılabilmesi için iyi derecede İngilizce bilmesi gerekiyor. Kişinin dil altyapısı yoksa önce bunu sağlamak için eğitim veriyoruz. Bu anlamda kurslarımıza katılacaklara katılacakları sınav grubuna göre seviye tespit sınavı yapıyoruz. Bu sınavlardan sonra seviyelerine uygun bir çalışma programı oluşturuyoruz.”

 

28 YILLIK TECRÜBE

 

TOEFL sınavından 79-80 alınmasının yeterli olduğunu, üniversitelerin bunu kabul ettiğini anlatan Mustafa Köksal, geçen yıl bir öğrencisinin 102 puan aldığını anlattı. Önder Eğitim Kurumları’nda verilen dil kursları ile öğrencilerin başarıyı yakalamalarının arka planında 28 yıllık tecrübe olduğunu belirten Köksal, verdikleri eğitim ile kişilerin İngilizce’yi yalnızca gramer olarak öğrenmediğini bu dili yaşayarak gerçek anlamda öğrendiğini kaydetti. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.