Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Eskişehir’e Yatırımları

15.08.2019
A+
A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Eskişehir’de özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor. 
Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insan ve toprağı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Eskişehir’e yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre; Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Eskişehir’de 2017 yılında 10 adet tesis hizmete açıldı.
1 Ocak – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir’de 1 adet baraj, 2 adet gölet, 3 adet sulama tesisi ile 4 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 63 milyon 515 bin TL tutarında harcama yaptı.
Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 20.160 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 5 milyon 670 bin TL katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle Eskişehir, Mihalgazi Karaoğlan Köyü, Seyitgazi Örencik Mahallesi ile Merkez Kızılcaören Mahallesi taşkın zararlarından korunacak.

“Eskişehir’de Büyük Yatırımlara İmza Attık”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eskişehir’de büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Eskişehir’de sadece geçtiğimiz yıl 10 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.