Site Rengi

DOLAR 32,5843
EURO 34,9071
ALTIN 2.435,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Orman Yangını İle Mücadele Araçları Artık Geçiş Üstünlüğüne Sahip

15.08.2019
A+
A-

Trafik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda orman yangınları ile mücadeleye giden araçlar, artık itfaiye araçları gibi geçiş üstünlüğüne sahip olacak. 
İtfaiye araçları ibaresinden sonra ‘Orman yangınlarıyla mücadele eden araçlar’ ibaresi de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 71'inci maddesinin birinci fıkrasına eklendi. Yapılan değişikliğin ardından Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı orman itfaiyesi, araçlarını kullanan sürücülere bir eğitim verildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Hüseyin Kuşoğlu geçiş üstünlüğü ve önceliği kavramlarının ne anlama geldiğini ve trafikte nasıl davranacakları konusunda açıklamalarda bulundu. Makine Mühendisi Erhan Doğukan ise ileri sürüş teknikleri eğitimi verdi. Artık orman yangınlarına müdahale için giden orman itfaiyesi, cankurtarandan sonra 2’nci sırada geçiş üstünlüğüne sahip olacak. Bu araçlar sadece yangına giderken, ikaz ışıklarını ve sirenlerini açarak bu üstünlükten yararlanacak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.