Site Rengi

DOLAR 32,5756
EURO 34,8857
ALTIN 2.439,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Orta Direk Kaldı mı Ki?

13.12.2020
A+
A-

AK Parti’ye oy veren seçmen kitlesinde genel düşünce yapısında sorgulama yoktur. Kayıtsız şartsız itaat kültürü vardır.. Nedenleri, nasılları, kimi, hangisi, gerçek mi değil mi ? Sorularını hiç sormazlar… Biat etmek, ruhlarına sinmiştir. Onun için son dönemlerde tarikatlar, cemaatler cirit atmaktadır. İktidarın nimetlerinden yararlanmak istemektedir.

Basında, bunların yansımalarını gördük. Başımıza nasıl belalar açtıklarına şahit olduk.. FETÖ çetesi bunun en somut örneklerinden biri değil midir? Başkalarının da bela olmayacağının garantisini kim verebilir ki? Demek ki, ulvi duygular yerini maddiyata bırakmış… Dini pazarlama merkezleri inançları nasıl da pazarlıyorlar! PDY de böyle sızmış, ülkeyi uçurumun kenarına nasıl da itivermişti.
Burada not düşmeliyim:
İnançlarını, sadece Allah rızası için yapanlar hariç. Sözümüz elbette onlara değil.. Siyaset ise tam tersinedir.. Toplumsal sorunların çözümü için soruların cevaplarını bulma sanatıdır.
Tabii ki sanattan anlamak lazım!..
Halka, yalan söylememek lazım. Dün ne söylediysen bu günde arkasında durmak lazım.. Yoksa yıllarca eleştirdiğimiz Demirel’insöylediklerini kanıksamış oluruz. Dün dündür, bugün bugündür.. Dediniz mi samimiyetiniz sorgulanır. Geçmişte kayıt altında olan söylemleriniz bir bir gündeme gelir, yalan rüzgârlarının esintileri suratınızı yalar geçer.

****
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gerçekten bir yönetim modelimidir. Değil midir?
Pek anlaşılamadı.
Çünkü sistem değişiklikleri kamuoyunda olgunlaşmadan, tartışılmadan olağanüstü şatlarda referanduma gidi. Kamu oyu düşünceleri olgunlaşmamıştı, geniş anlamda tartışılmamıştı.. 82 anayasası da böyle olmuştu…
Şimdi acılarını çekiyoruz.
Şu kadarını söyleyeyim bir uzman olarak bu tip rejimi belirleyen sistemler Orta Asya tipi otokratik zaman içinde totaliterliğe kayan sistemlerdir.
Rusya’dan başlayın incelemeye..

*****
Demokratik kültürlerde denetlenemeyen her şey anti demokratiktir. Sık sık ifade edilen milli irade kavramı sürekli çarpıtılmaktadır. 5 yılda bir yapılan sonuçlara göre iktidar yapısını belirlenen sistem her zaman demokratik olmayabilir.
Bunun asgari şartları vardır. Uzun bir tartışma konusudur.
AK Parti’nin şimdiye kadar yapmak istemediği veya yapamadığı, üç konu vardır:
1- Siyasi parti kanunu değişikliği
2-Seçim kanunu değişikliği
3-Uyum yasalarının çıkartılmayışı.
Neden yapılmıyor?
Hemen söyleyeyim: Bu yasalar demokratik ortamda, hukuk güvenliğinin, insan hak ve özgürlüklerinin yüzde yüz teminat altında olduğu, ifade ve konuşma, yazma, iletme, örgütlenme özgürlüğünün var olduğu, masumiyet karinesine saygı gösterildiği demokratik-hukuk ikliminde olur. Tek parti döneminin ötekileştirici, kutsal devlet felsefesinin GÖBEL metotları ile söylenenleri kutsal metinler gibi dayatan, karşı söylemleri, fikirleri “hain” olarak değerlendiren bir tehdit unsuru olarak gören Göbelci propaganda teknik ve uygulamaları ile, halkı kin ve nefret bloklarına ayıran, Milli birliğimiz tehdit eden söylemlerin patent haklarını savunan zihniyet demokrasiyi, hukuk devletinin asgari normlarını nasıl getirecek?Gelmez…
Demokrasinin palavra olduğunu her kes bir gün öğrenecek. Mesele insan odaklı insana ait var olma değerlerinin körleşmiş “ideolojiler” yerine “adil”, “adaletli”, ahlaklı olabilme faziletini gösterebilmektir. Hizmet etmek, koltuk kapmak, makama oturmak için yapılmaz. Bakın insanlarımıza, asgari ücret tartışmalarına. Yahu, insanlar sefalet içerisinde yaşıyor. Görmüyor musunuz? Görmek mi istemiyorsunuz?

Sizi %35 ile getiren bu yüce necip Türk milleti, götürmesini de bilir… Hiç mi ders almıyorsunuz? Bırakın onu, bunu suçlamayı işinize bakın… Halk entübe olmadan, Ne yapacaksanız bir an önce yapın. Böyle durumlarda oksijen desteğine ihtiyaç var. Demokrasinin de oksijene ihtiyaç var… Önümüzdeki yılları iyi değerlendirin.. İktidarları mutfaktaki yangın götürür… Eğer orta direk yok olmuşsa vay halinize..

Orta direk demokrasinin ana omurgasıdır..

Zira çember daralıyor! Böyle biline..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.