Site Rengi

DOLAR 32,5309
EURO 34,9615
ALTIN 2.439,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Ortaokul Öğrencilerinden Şehitlik Ziyareti

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaokul yaz okulu öğrencileri, 15 Temmuz Haftası etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti yaptı.  
Şehitleri unutmayan öğrencilere ziyaret esnasında Eskişehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Eskişehir Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ahmet Nuri Oğuz ve TÜGVA Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert eşlik etti. TÜGVA Eskişehir organizesinde yapılan etkinlikte; vatanın ve milletinin ebedi varlığı, devletin bölünmez bütünlüğü ve tüm mukaddesatı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. 

Şehitlik ziyareti sırasında öğrencilere konuşma yapan Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert: "Siz değerli kardeşlerime abiniz olarak iki tavsiyem var. Buradaki ve tüm coğrafyamızdaki şehitlerimize bizim bir vefa borcumuz var. Bizler ve ailelerimiz rahat yaşasınlar diye canlarını veren şehitlerimiz için bizim de yapabileceklerimiz var. Bunlardan birincisi ne olursa olsun yapmış olduğunuz her işi özenerek yapın. Ailemize, öğretmenlerimize, devletimize karşı aldığınız sorumluluklar da yapmış olduğumuz işi en iyi yaparak onlara bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemiş oluruz. İkincisi ise tüm şehit yakınları ve gazilere elimizden geldiğince destek ve yardımcı olalım. Onlara emanet gözüyle bakalım" dedi. 

Vali Yardımcısı Alper Balcı da çocuklara, şehitlik kavramının ne demek olduğundan ve bizzat tanıdığı şehit hikâyelerinden bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.