Site Rengi

DOLAR 32,5826
EURO 34,8020
ALTIN 2.413,05
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Osmanlı Turan Ocakları’ndan ‘Birlik’ İftarı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmanlı Turan Ocakları'nın iftar yemeği Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlendi.

İftar yemeğine Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Başdanışmanı Yaşar Özkaraman, Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şahin Çelik, Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İl Başkanı Neslihan Yürüksoy ve Afganlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Parwiz Naseri'nin yanı sıra Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İlçe Başkanları ve yönetim kuruluyla beraber pek çok üye katıldı.
Kadınlara ve erkeklere iki farklı salonda iftar sofraları kuruldu. Yapılan yemek duasının ardından davetliler orucunu açtı.

İftardan sonra Afganlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Parwiz Naseri yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Çok değerli başkanlarım, saygıdeğer konuklar, hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Siz bizim misafirimizsiniz ve buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum."

Sözü devralan Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Başdanışmanı Yaşar Özkaraman, iftara katılamayan Genel Başkan Turgut Başdaş'ın mesajını aktardı: "Kıymetli misafirlerimiz bugün Eskişehir İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu birlik, kardeşlik ve dayanışma iftar programına katılmayı çok arzu ederdim ancak önceden planlanmış olan programlardan dolayı aranıza katılamadım. Bu Birlik Kardeşlik ve Dayanışma programını önce vatanımıza, milletimize ve teşkilatımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İl başkanım, yöneticilerim, salonda bulunan kıymetli misafirlerime saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Yaşar Özkaraman ise sözlerine şöyle devam etti: "Sevgili kardeşlerim, değerli misafirler, Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Birlik Kardeşlik ve Dayanışma programımıza hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Bizler Osmanlı Turan Ocakları olarak, Türkiye genelinde başlattığımız Birlik Kardeşlik ve Dayanışma etkinliğimize bugün de Eskişehir'de devam etmekteyiz. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda bizlere gönül veren tüm dava arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün burada Eskişehir İl Başkanımız Neslihan Yürüksoy hanımefendiye böylesi bir organizasyon hazırladığı için kendisini ve yönetimini kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcıları olsun. Tekrar hoşgeldiniz, şerefler verdiniz. Sağ olun varolun."

Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şahin Çelik yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Kiymetli misafirler, değerli dava arkadaşlarım sizleri selamların en güzeli Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Birlik Kardeşlik ve Dayanışma iftar programına hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Gönüllerin dostu Hacı Bektaşi Veli'nin bu güzel sözü gibi "Bir olun, iri olun, diri olun" sözünden yola çıkarak başlatmış olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik davamızı toplumun bir kesimine değil her kesimi ile birlikte bir arada olma gayretimizi hız kesmeden devam ettirmekteyiz. Hz. Ali'nin buyurduğu gibi haksızlık karşısında eğilmeyiniz zira hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. Bu düsturla hakkımız olan kardeşliğimizi bir arada tutmak hepimizin boynunun borcudur. Biz de bu yüzden ülkemizdeki bütün kesimlerle bir araya gelip kardeşliğimizi ve birliğimizi sağlama gayretindeyiz. Osmanlı Turan Ocakları sadece Türkiye'de değil Orta Asya'da ki Türk Cumhuriyetleri, Avrupa'da ki yurttaşlarımız ve Afrika'ya kadar üç kıtaya bu davayı yaymak hedefindeyiz. Sizleri bu kardeşlik duygularıyla sevgi ve muhabbetle kucaklıyor Allah'a emanet ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum."

Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İl Başkanı Neslihan Yürüksoy iftar programında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Osmanlı Turan Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı olarak bugün bizleri yalnız bırakmayan genel merkezimizden gelen Genel Başkan Yardımcılarımıza, Eskişehir teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi mazbatasını vermek üzere Şahin Çelik'i ve Yaşar Özkaraman'ı Parwiz Naseri'nin yanına alıyoruz. Osmanlı Turan Ocakları ailesine hoşgeldiniz."

Şahin Çelik ve Yaşar Özkaraman'ın Parwiz Naseri'ye mazbatasını takdim etmesinin ardından ilginin yoğun olduğu iftar yemeği sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.