Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Otizmli Çocuklara Yaşam ve Bakımevi Kurmak İçin Çabalıyorlar

15.08.2019
A+
A-

Otizmli çocuklar için kurulması planlanan yaşam ve bakım evi için arsa kampanyası sürdüren Eskişehir Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği (OFDER), tanışmak ve yardımlaşmak için üyeler ve davetlilerin katıldığı bir kahvaltı programı düzenledi. 
Hayli katılımın olduğu, verimli ve çoşkulu geçen kahvaltıyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Telat Türeli, otizmli çocukların geleceğini güvence altına almak, her alanda yaşadıklaı sorunları çözmek ve topluma otizmi anlatmak için faaliyetler yaptıklarını anlattı. Çalışmalarının, devlet kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve özel kurumlarla iş birliği içinde devam ettiğini belirten Türeli, "Derneğimizin kuruluşunun 6’ncı yılında, yönetim kurulu kararı alarak dernek çatısı altında bir arsa alınması ve bu arsa üzerine yaşam ve bakım evi kurulması için girişimde bulundu. Bu yaşam ve bakım evinde; dernek üyesi çocuklarımız spor, tarım, basit hayvancılık, istihdam çalışmaları, sosyal aktiviteler, müzik gibi birçok alanda eğitim görmeleri, kaliteli vakit geçirmeleri, süreli veya yatılı bakım hizmeti alabilmeleri planlanmaktadır. Altı aydır arsa alımı için, çeşitli bağış kampanyalarımız ve etkinliklerimiz yapıldı. Bugün de dernek üyelerimizin ve destekçilerimizin tanışması, fikir alışverişinde bulunmaları ve arsa kampanyamıza destek olmaları amacıyla 305 kişinin katılımıyla bir kahvaltı etkinliği düzenledik. Kahvaltımıza Eskişehir’in farklı sosyal guruplarından birçok misafirimizle birlikte üyelerimizde iştirak etti. Çocuklarımız için başlattığımız bu yaşam ve bakım evi projemize Eskişehir halkının desteklerini beklemekteyiz. Kahvaltı etkinliğimize katılan misafir ve üyelerimize dernek yönetim kurulu adına tekrar teşekkür ederim’’ dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.