Site Rengi

DOLAR 32,5379
EURO 34,9850
ALTIN 2.429,46
BIST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Otizmli Çocukların Annelerine Kutlama Jesti

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği'nin ev sahipliğinde, otizmli çocukların annelerinin Anneler Günü kutlandı. 
Otizmli çocukların annelerine moral vermek ve Anneler Günü’nü kutlamak amacıyla OFDER’in düzenlediği etkinlikte, otizmli çocuklar anneleriyle birlikte pasta kesti. Otizmin aileleri de etkilediğini belirten OFDER Yönetim Kurulu Başkanı Telat Türeli, bu tür etkinliklerin hem çocuklara hem de ailelere moral verdiğini söyledi. Dayanışma sayesinde zorlukların daha kolay aşılabildiğini belirten Başkan Türeli, "Derneğimiz 2003 yılında Eskişehir’de kuruldu. Tamamen otizmli ailelerin bir araya gelmesiyle, ihtiyaçtan dolayı bazı sorunları çözemediğimiz için birlikte sorunları çözmek adına bu derneği kurduk. Şu anda 110 civarında üyemiz var ve bunlardan büyük çoğunluğu otizmli çocukların ailelerinden oluşuyor. Üyelerimizin bir kısmı da tamamen gönüllü; bize destek olan ve bize yardımcı olmaya çalışan her alandan gönüllü kişiler. Bunların içerisinde doktor, uzman, avukat ve iş adamları da var. Değişik kesimlerden insanlar bize destek olmak için üye oldular" dedi. 

"Sorunlarından uzaklaşmalarını sağlamaya çalışacağız" 
Otizmli çocukların annelerinin en büyük sorununun sosyalleşmek olduğuna değinen Telat Türeli, "Otizmli çocukların annelerine moral olması açısından derneğimize gelebilen üyelerimizle toplanıp bir pasta kesip onları onurlandırmak ve bir nebze de olsa evden çıkartmak ve arkadaş grubuyla burada biraz olsun sorunlarından uzaklaşmalarını sağlamaya çalışacağız. Bu etkinliğin öncesi de var, mesela Söğüt’e gezi düzenledik. Ayrıca önümüzdeki birkaç gün içerisinde pasta kesme etkinliğimize katılamayan anneleri de buluşturarak kermesimize götüreceğiz. Büyük çaplı bir kahvaltı da düzenlemeyi planlıyoruz. Hem kermese katkıları için teşekkür etmek hem de Anneler Günü’nü tekrar kutlamak için bir daha evden çıkartıp böyle bir ortamda buluşturmak için bir etkinlik planladık" diye konuştu. 
Etkinliğin sonunda çocuklarıyla birlikte pasta kesen anneler, kendileri için düzenlenen program dolayısıyla mutlu olduklarını dile getirdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.