Site Rengi

DOLAR 32,3264
EURO 35,0746
ALTIN 2.300,17
BIST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Oto Yıkamaya Kadın Eli Değdi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de 2 çocuk annesi Özlem İnan, çoğunlukla erkeklerin çalıştığı sektörlerden biri olan oto yıkama işinde, şehrin ilk ve tek kadın oto yıkamacısı olarak çalışıyor.

Sanayi bölgesinde bulunan bir oto yıkamacıda çalışan 36 yaşındaki Özlem İnan, yaklaşık 6 yıldır araç temizliği yapıyor. Diğer kadınlardan farklı olarak hem evde hem de oto yıkamacıda temizlik yapan İnan, erkeklerin yaptığı işleri kadınların da yapabileceğini gösteriyor. Yıllar önce iş ararken arkadaşının tavsiyesi ile oto yıkama sektörüne adım atan Özlem İnan, işini severek yaptığını söyledi. Kadın eli değdiğinde işin daha titiz olduğunu ifade eden İnan, "İş arıyordum. Arkadaşımın yardımıyla bu işe girdim. Sonra baktım hoşuma gitti. Hiçbir bayanın yapamayacağı iş değil. 2013 yılından beri bu işi yapıyorum ve severek yapıyorum. Gayet memnunum. Müşterilerim de çok memnun önemli olan müşteriyi memnun etmek. Hayatım böyle devam ediyor ve mutluyum. Özellikle bir bayanın elinin değmesi daha farklı oluyor, daha titiz oluyor, herkes çok memnun temizlikten. Müşterilerim nereye gidersem gideyim sürekli arıyorlar" diye konuştu. 

“Ev süpürmekle araba süpürmek çok farklı" 
Evde yapılan temizlik ile oto yıkamacıya gelen araçlarda yaptığı temizliğin farklı olduğunu aktaran Özlem İnan, "Evdeki temizlikle arabadaki temizlik çok fark ediyor. Evde isteğe göre hareket ediyorsun. Bir gün toz alıyorsun, bir gün almıyorsun. Burada böyle bir şey yok ev süpürmekle araba süpürmek çok farklı. Özellikle müşteriler cam silmeye önem gösteriyor. Güzel temizlenmeye ve içerinin kokusunun güzel olmasına müşteri çok dikkat ediyor. Yıkamanın haricinde birde detaylı temizlik yapıyorum. O daha farklı bir sektör. Herkes kolay kolay yapamıyor. Tavan, koltuklar, göğüs, bagaj, kapılar ve lastiklere varana kadar temizliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kadının yapamayacağı iş yok" 
Son olarak kadınlara önerilerde bulunan Özlem İnan, şunları söyledi:
"Gördüğüm kadarıyla diğer sektörlerde de bayanlar var. Kadının yapamayacağı iş yok. Yeter ki isteyin. Ben herkese tavsiye ederim. Şu an Eskişehir’de bu işi yapan tek kadın benim. Ben çok seviyorum işimi. Severek yapmaya devam ediyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.