Site Rengi

DOLAR 32,5345
EURO 34,9749
ALTIN 2.433,76
BIST 9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Otoyol Çalışmasında Beton Blok Düştü

15.08.2019
A+
A-

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. Beton bloğun altında kalan işçilerden biri sağ kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki çalışmalar sırasında bir viyadüğün üzerine konulan beton blok düştü. Bazı işçilerin beton blokun altında kaldığının belirlenmesi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İşçilerden biri kurtarıldı

Beton blokun ters dönerek üzerindeki işçilerle düşmesi sonucu meydana gelen kazada, enkaz altında kalan işçilerden birine ulaşıldı.  AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerince çıkarılan yaralı işçi, sedyeye alınarak olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye sevk edildi.

İşçilerden birinin cenazesine ulaşıldı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blokun düşmesine ilişkin, "17.15 itibarıyla bir işçimize ulaşılmış maalesef yaşamını kaybetmiş, bu işçimiz de hastaneye intikal ettirilmiştir. Kalan şu andaki bilgilere göre 2 işçi olduğu değerlendiriliyor." dedi. Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kazanın beton dökümü sırasında meydana geldiğini ve bu işin de 4 aşamalı olduğunu ifade eden Aksoy, birinci kademenin daha önce döküldüğünü, ikinci kademe beton dökümünde kazanın meydana geldiğini kaydetti. 

Aksoy, üstündeki işçilerle beraber beton blokun düştüğünü dile getirerek, çalışmalara hemen itfaiye, AFAD, 112 Acil Servis ve AKUT'un katıldığını bildirdi. Yaralı işçilerden birine 14.40 sıralarında ulaşıldığını anlatan Aksoy, "Hastaneye intikali sağlanmıştır. Enkaz altında kalan işçilere ulaşma noktasında yoğun şekilde çalışmalar sürdürülmektedir. 17.15 itibarıyla bir işçimize ulaşılmış maalesef yaşamını kaybetmiş, bu işçimiz de hastaneye intikal ettirilmiştir. Kalan şu andaki bilgilere göre 2 işçi olduğu değerlendiriliyor. Onunla ilgili çalışmalarımız da büyük bir titizlikle devam ediyor." diye konuştu. 

Aksoy, bir gazetecinin beton blok altında kalan işçilerin sağlık durumuna ilişkin soruya, "Şu anda ilk belirtilere göre hayat belirtisi konusunda bazı endişeler var ama kişilere ulaşmadan net bir şey söylemek de şu aşamada çok doğru değil." yanıtını verdi. 

"Vinç malzemeyi yukarıya doğru verirken beton blok aşağıya düştü"

Şantiyeye malzeme getiren çalışanlardan olayın görgü tanığı Burhan Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan kısa bir süre önce şantiyeye malzeme getirdiğini belirterek, şunları anlattı: 

"Kamyonetteki malzeme vince bağlandı. Tabliyeye doğru malzeme verilirken 3-5 dakika sonra malzemenin verildiği tabliye, üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düştü. Bağırışmalar oldu. Durumu ekip şeflerine ve 112'ye bildirdik. Olayı biz gördük. O bölgede benimle birlikte 7 kişi vardı. Haber vermemizle arama kurtarma ekipleri geldi. İşçiler beton bloğun altına kaldı. Vinç beton tabliyeyi tutuyor. Vinç malzemeyi yukarıya doğru verirken beton blok aşağı düştü."

2 müfettiş görevlendirildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Gebze'deki kazayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini ve inceleme başlatıldığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blokun düşmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. 

Yayın yasağı getirildi

Öte yandan, Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.