Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Özel Çocuklar Çanakkale Şehitlerini Andı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de faaliyet gösteren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim alan özel çocuklar düzenlenen etkinlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak, şehitleri andı.
Düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra özel çocukların aileleri de katıldı. Başkan Ataç burada yaptığı konuşmasında Çanakkale'nin bir savaş değil destan olduğunu söyledi. Başkan Ataç, "Orada yaklaşık 250 bin Türk askeri şehit olmuş, 150 bin de yabancı asker yaşamını yitirmiştir. Basılan toprağın her karışında şehit kanı olan bir yer. Orada öyle bir mücadele olmuş ki canlarını vermişler, vatanlarını vermemişler. Oradaki şehitlerin yeri bambaşkadır. O gün, o şehitler bizler adına canlarını feda etmeseydi eğer bugün biz bu topraklar üzerinde yoktuk ve Türk ve Müslüman bir ülke yoktu. Burası yabancıların eline geçecek, büyük bir topraktı. Onların hayatları boyunca en büyük özledikleri şey Türkiye’ye sahip olabilmekti. Bugün bizim bu topraklarda, bayrağımızın altında özgürce yaşamamız ve minarelerimizde ezan okunması şehitlerimizin sayesindedir. Onlara ne kadar dua etsek, şükretsek azdır. Hepsi nur içinde yatsın" diye konuştu. 

Programda daha sonra özel çocuklar tarafından Çanakkale Askeri adlı şiirin okunması ve Çanakkale Zaferi’nin canlandırılması ile devam etti. Etkinlikte ayrıca katılımcılara 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler anısına hoşaf dağıtıldı. Etkinlik Başkan Ataç’ın çocuklar ile fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.