Site Rengi

DOLAR 32,5826
EURO 34,8020
ALTIN 2.413,05
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Özel Sporcular Bocce Turnuvasında Yarışacak

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nden hizmet alan ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde spor faaliyetlerini sürdüren özel sporculardan oluşan bocce takımı, düzenlenecek turnuvaya katılacak. 
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Eskişehir’de ilk kez düzenlenecek olan bocce turnuvası için hazırlıklar 8 aydır devam ediyor. Tamamı Eskişehir’de ikamet eden Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne bağlı ve ayrıca Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu lisansına sahip 21 özel sporcu, turnuva için antrenmanlarına devam ediyor. Antrenör Gülnaz Tunç eşliğinde hazırlıklarını sürdüren özel sporcular, turnuvada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gelecek gözlemciler gözetiminde yarışacak. Turnuva, 24 Mart 2018 Cumartesi günü, 13.00-17.00 saatleri arasında Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek. 

Bocce nedir?
Bocce (Raffa-Volo- Petank-Çim Topu) her yaşta kolayca uygulanabilen, açık ve kapalı alan gözetilmeksizin, basit malzemeler ile oynanabilen, içinde sayısız egzersizin yer aldığı bir spor dalı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bireylerin serbest zamanlarında sağlık, psikolojik, fiziksel ve sosyal faydalar elde etmek amacı ile zorlama olmaksızın yapabileceği bir rekreasyon sporu olan bocce, fazla efor sarf etmeden yapılabilmesi ile özel çocuklarda da özgüveni arttıran, psikolojik gelişim üzerinde potansiyel bir etkiye sahip. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.