Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Özlem Yalçın: “AK Parti Hükümeti’nin Kadınlara Getirdiği Pozitif Ayrımcılığı Dikkatle İncelesinler”

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğu kadınlar gününe özel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın oldu.

Özlem Yalçın konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Yalçın konuşmasında: “1977 Eskişehir doğumluyum. Odunpazarlı bir ailenin kızıyım. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi mezunuyum. 4 buçuk yıl kadar yurt dışında yaşadım. Bir kız çocuk annesiyim. Aktif siyasete, 2014 yılında sayın il başkanımız Mustafa Dündar Ünlü Bey’le yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladım. Sayın il başkanımızın  görevlendirmesiyle de 2 buçuk yıl Sosyal Politikalar başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. 6 Şubat 2014 yılında atanarak il kadın kolu başkanı oldum. 3 Şubat 2018 tarihinde kadın kolları kongresi ile seçilerek görevimize devam ediyoruz.

AK Parti kadına bakış açısı”

Kadınlar gününü bu güne sığdırmanın imkanı yok. Fakat bugünün farkındalığından dolayı da önemsiyorum açıkçası. Biz AK Parti’li kadınlar olarak, kadın erkek eşitliğine inanıyor ve kadına pozitif ayrımcılığa önem veriyoruz. Kadınlarımızın, hayatımızın her alanında, ülke kalkınmasında katkı sağlaması, demokrasimizin insan haklarının yerleşmesinde çok önemli bir yer edindiğine de inanıyoruz. Biz AK Parti’li kadınlar olarak tüm kadın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları içindeki kadınlarımızla iş birliği içinde çeşitli projeler geliştirerek, kadınlarımızın sosyal hayatında ülke yönetiminde söz sahibi olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunun yanında sürekli saha çalışmaları ev çalışmaları sürdüren bir hareketiz aynı zamanda. Dolayısıyla kadın kolları olarak bireysel ve toplumsal sorunlarla iç içeyiz. Çözüm yolları üretip bireylere özellikle kadınlarımıza fayda sağlama gayreti içerisindeyiz. Kadınlarımız daha güçlü olsun, daha güçlü nesiller yetiştirsin ki; Türkiye güçlü olsun diye arzuluyoruz.

 

“Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar”

 

AK Parti olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddeti kınıyoruz ama maalesef tasvip etmesek te bu tür olaylar yaşanıyor. Hele kadına yapılanı asla kabul etmiyoruz. Önceleri iletişim eksikliği yaşanıyordu. Sosyal medya bu kadar aktif kullanılmıyordu. Bilinmeyen şiddet olayları, sosyal medyanın aktif kullanılmasıyla şimdi çok daha çabuk haber olabiliyor. Şiddet olaylarının arttığı gibi bir algı uyandırıyor, fakat bu böyle değil. Gerçekte toplumun eğitim seviyesi yükseldikçe, bu konuda iletişim araçlarının vereceği eğitim, hükümetimizin yasalarda yapmış olduğu değişiklikler ile cezai yaptırımların artması dolayısıyla, şiddetin üzerine gidileceği noktasında beklentilerimiz var. Elbette sadece cezaların çoğaltılması yeterli değil. Toplum eğitilmeli, çocuklarımızı şiddet içeren her türlü ortamdan uzaklaştırmalıyız ki buna çizgi filimler dahil. Akpartili kadınlar olarak toplumda şiddet gören, mağdur olan tüm kadınlarımızın yanındayız. Hükümetimizin de en fazla uğraş verdiği konulardan birisidir bu. Bu dönemdeki sığınma evleri, koruma görevlileri gibi daha önce var olmayan birimler, günümüzde aktif olarak görevlerini yapmaktalar. Sığınma evlerini asrın projesi olarak görüyorum.

Kadınlar toplumda hakkettiği değeri buluyor mu?

Eskiye göre kadın toplumda daha saygın yer buluyor. Kadınların önce kendilerini keşfedip, toplumun hemen her alanında temel taşını oluşturduklarını fark etmelerini sağlıyoruz. Mesela kendimden örnek vereyim; Ben milli duyguları yoğun, vatan bayrak sevgisi ile yetişmiş bir kadın olarak eşimin vefatından sonra, bütün ilgimi çocuğuma vermiş evde yaşamını sürdüren bir kadındım. AK Parti beni milletimizin hizmetine davet etti. Ben de bu davaya inanan bir kadın olarak AK Parti’de hizmete başladım. Kadın kolları başkanıyım, aktif olarak görevdeyim. Bizim partimizde herkese yer vardır. Hani bizim partimizin bir şarkısı var, çok severim ben onu; “Sana da yer var, geniş bu halka” işte AK Parti böyle bir halka, böyle bir yer. Herkese yer var. Çalışmalarımız sadece ihtiyaç sahibi kadınlarımız üzerinde de değil. İş kadınlarımız, siyasi kariyer sahibi kadınlarımız, eğitimci kadınlarımız da bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz alanlar. İşte bütün bu kadınlarımızın toplumda daha etkin bir yer almasını sağlamak amacıyla ve inançla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

AK Parti’de kadın girişimciler pozitif ayrımcılıkla destekleniyor

AK Parti’de gurur duyduğum şeylerden bir tanesi de kadına verilen değerdir. Hemen hemen bütün siyasi partilerde kadınlar vitrinde dursun, kadın üyesi de yok denilmesin diye bulundurulan kadın, bizde bizzat üzerine düşülmüştür. Kadın kollarının en fazla ciddiyetle çalıştığı, belki de bel kemiğini oluşturduğu siyasi hareket AK Parti’dir. Ana kademelerde bile mecburi kadın üye bulundurulma zorunluluğu vardır. Yeterli görülmezse genel merkez tarafından da onaylanmaz. Bu kadar önemsenir. AK Parti hükümetlerinin çalışan annelere getirdiği pozitif ayrımcılığı dikkatle incelesinler. Örneğin: Kadın girişimcilere verilen destek. Kadın kooperatif eğitim ve destekler, evde üretim yapan kadınlardan vergi muafiyetleri, süt yardımı, süt izinleri gibi toplumu taşıyan bireylerin kadınlar olduğunu biliyor ona göre de aileyi ayakta tutacak çalışmaları imkanları zorlayarak hayata geçiriyor. Siyasi bir söylemi olmayan her kadının, hükümetimizin kadınlar hakkında yaptığı çalışmaları takdir ettiğini de biliyoruz. Bu açıdan sloganla, kadın hakları savunuculuğu yapanların, biraz durup toplumsal  açıdan gelişmeleri yerinde incelemeleri yerinde olur diye düşünüyorum.

“Kadın bir incelik ve güzellik simgesi olarak yaratıldı”

Kadın bedensel teşhirden çok, toplum üzerindeki etkisi nesil yetiştiren olması, anneliği, milli manevi değerleri önemseyen bir varlık olarak görülmesini benimsiyorum. Kadın zekasıyla, inceliğiyle, emeğiyle, güçlü duruşuyla gerektiğinde kahramanlık hikayeleri yazan geleceğin rol modelleridir. Kadınların reklam aracı olarak teşhir edilmesini uygun bulmamaktayım. Kadınlarımız, anneler olarak geleceğin nesil yetiştirenleridir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.