Site Rengi

DOLAR 32,4923
EURO 34,9263
ALTIN 2.438,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Palandöken: Esnaf, Asansör Yüzünden İş Kaybediyor

15.08.2019
A+
A-

İş hanı gibi çok katlı binalardaki esnafın yanlış asansör etiketi yüzünden müşteri kaybettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Geçtiğimiz yıl denetlenebilen 356 bin asansörden 87 binine kırmızı etiket konuldu. İş hanı gibi çok katlı binalarda üst katlarda dükkanı olan esnaf bu sebeple müşteri kaybediyor. Denetimler işinin ehli kişiler tarafından sağlıklı şekilde yapılmalı ve denetim yapanlar da denetlenmeli" dedi.

"356 bin asansörün 87 bini kırmızı etiketli 121 bini hiç denetlenmedi"
Denetlenemeyen 121 bin asansör olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Toplam sayısı 477 bin olan asansörlerin geçtiğimiz yıl yalnızca 365 bini denetlendi. Bunların yüzde 24’üne yani 87 binine kullanımı yasak anlamındaki kırmızı etiket konuldu. Bu denetimler belediyenin elindeki verilere göre yapılıyor. Eldeki kayıtlar yetersiz olduğu için bu asansörlerin 121 bini hiç denetlenemedi. Kırmızı etiketli asansörlerde ciddi bir iyileştirme maliyeti ise 3-4 bin TL. Normal bir asansörün bakım, onarım maliyeti ise 10-15 bin lirayı bulabiliyor" ifadelerini kaydetti.

"Esnaf asansör yüzünden müşteri kaybediyor"
İş hanlarında dükkanı olan esnafın asansör yüzünden müşteri kaybettiğine değinen Palandöken, "Sorunsuz çalışan asansörlere kırmızı etiket konurken, sürekli arıza yapan asansörlere mavi veya yeşil etiket konulabiliyor. Bu da iş hanlarında dükkanı olan esnafa müşteri kaybettiriyor. Örneğin 7'nci kattaki terzisine, 4’üncü kattaki berberine gidecek vatandaş asansör yoksa ya da çalıştığı halde kırmızı etiket konulduysa binemiyor. Asansörler günde yaklaşık 55 milyon insan taşıyor. Kimsenin mağdur olmaması için asansör denetimleri tek bir kuruma bırakılmamalı. Denetim yapanlar da denetlenmeli. Kırmızı etiket gerçekten çalışamayacak durumda olan, tehlike arz eden asansörlere konulmalı" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.