Site Rengi

DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Para Çiçeği İle Şansınız Açık Olacak

15.08.2019
A+
A-

Son zamanlarda büyük bir ilgi gösterilen ev ve bahçe bitkilerinden para çiçeği, kadınların yeni favorisi. Bitki Uzmanı Şükran Karabulut, para çiçeğinin bakımı ve beslenmesi ile ilgili yaptığı açıklamalarında oldukça önemli bilgilere yer verdi.

"Para çiçeği 3 ay süreden fazla kalırsa para ve şans getireceğine İnanılır.  Bu sebeple para çiçeğine iyi bakmanız önerilir ki para ve şans sizinle olsun.  Para çiçeğinin bir diğer adı Mücevher Çiçeğidir. Para çiçeği haftada bir su ister.  Ev ortamında yetiştiriyorsanız kapalı balkonda bakım yapabilirsiniz. Oda sıcaklığı 15- 35 derece arasında olmalıdır.  Para çiçeğini sularken saksının tüm yüzeyi ıslanacak şekilde sulanmalıdır. Toprakta susuz alan kalmamalıdır. Kışın soğuğa maruz kalırsa ölür. Ani sıcaklık değişimlerinden çabuk etkilendiğin den cereyanda kalmamalıdır.  Para çiçeği çoğaltma işlemi yapraktan kolayca yapılabilir. Sağlıklı bir çiçeğin yaprağını bir bardak suyun içine koyun ve bir hafta 40 vermesini bekleyin. Para çiçeği köklendirme işleminden sonra iyi bir toprağa dikilerek çoğaltılabilir.  Yaşlandıkça kalınlaşan Bu ağacın yeşil yaprakları etli parlak ve pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Yeni çıkan dalları yapraklarla aynı dokuya sahip oluyor. Ancak daha sonra kahverengiye dönüşür odunsu bir yapıya bürünüyor. Sık sık bakıma ihtiyaç duymayan para çiçeğini  büyük bir saksıya Ekin çok çok daha hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Çoğu etkisinde olduğu gibi para çiçeği de güneş ışığı istiyor. Evine en aydınlık yerine koyun. Çok az suya ihtiyaç duyan bir bitki olduğundan fazla su vermek anında çürütür. Sulamak için en iyi zaman toprağın kuruduğunu fark ettiğiniz zamandır.  Kışın sadece toprağı nemli tutmaya çalışın. Onun dışında dokunmayın."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.