Site Rengi

DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Pazar Alışverişine Dalan Kadınlar Sosyal Mesafeyi Unuttu

Pazar Alışverişine Dalan Kadınlar Sosyal Mesafeyi Unuttu
08.07.2020
A+
A-

Türkiye geneli gerçekleştiren Covid-19 tedbirleri kapsamındaki denetimler Eskişehir’de de yapıldı.

Türkiye geneli gerçekleştiren Covid-19 tedbirleri kapsamındaki denetimler Eskişehir’de de yapıldı. Semt pazarında yaptıkları denetimlerde, alışverişe kendini kaptıran kadınlar sosyal mesafe ile maske kuralını unuturken, polis ekipleri ise: “Sevgili hanımlar, rica ediyorum sizden. Sosyal mesafeyi koruyalım lütfen. Ailenize, sevdiklerinize hastalık bulaştırma riskini yaşatmayın” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen “Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu kontroller gerçekleştiriliyor. Eskişehir’de de Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerindeki kuaför salonları, güzellik merkezleri, kafeterya, lokanta, kahvehane, restoran ve semt pazarlarında denetimler yapıldı.

İş kolları denetlendi

Genelge ile denetimlerde Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Emniyet müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri hazır bulundu. Yayımlanan genelge ile kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir iş kolu için alınması gereken önlemler kontrol edildi.

‘Alışverişe dalan kadınlar virüsü unuttu’

Ayrıca yapılan denetimler çerçevesinde Odunpazarı ilçesinde bulunan bir semt pazarı da kontrol edildi. Yoğun olarak kadınların bulunduğu bölgede, alışverişe kendini kaptıran kadınlar, sosyal mesafe ve maske kuralını unuttu. Burada polis ve zabıta ekipleri hem pazar esnafını hem de tezgah önlerinde yoğunluk oluşturan kadınları defalarca uyardı. Polis ekipleri, özellikle pazarın kıyafet satılan bölümünde yoğunlaşan kadınlara seslenerek, “Sevgili hanımlar, sizden rica ediyorum. Sosyal mesafeyi koruyalım lütfen. Ailenize, sevdiklerinize hastalık bulaştırma riskini yaşatmayın” dedi.

Yapılan ısrarlı uyarılara karşı kadınlar da maskelerini takıp, sosyal mesafe kurallarına uyarak alışverişlerine devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.