Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Gök Gürültülü

Peynirin En Tatlı Hâli: ‘Peynir Tatlısı’

15.08.2019
568
A+
A-

Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarını süsleyen ve Eskişehir'e özgü olan 'Peynir tatlısı', hafif olması dolayısıyla vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.  
Ramazan ayında tatlı satıcılarında işler yoğunlaşırken, uzun süre oruç tutan vatandaşlar da oruçlarını açtıktan sonra tatlı arayışına giriyorlar. Genelde hafif tatlılar tercih edilirken eski tarihlerden günümüze ulaşan peynir tatlısı ise bu dönemlerde daha da ön plana çıkıyor. Konuyla ilgili tatlı ve pasta ustası İsmail Bitirgen, peynir tatlısının herkes tarafından bilinmediğini ve iftardan sonra çok hafif olduğu için bir kişinin rahatlıkla yarım kilo tüketebileceğini söyledi. 

"Kilogramı 30-40 lira arasında değişiyor" 
Usta Bitirgin, "Peynir tatlısı Ramazan ayına özgü bir tatlıdır. Herkes tarafından bilinmez ve çok hafiftir. Osmanlı zamanından gelen Eskişehir’e özgü bir tatlı. İftardan sonra çok hafif bir tatlı olduğu için bir kişi yarım kilo tüketebilir, tıkamaz. Ramazanda gelen misafirlere gönül rahatlığıyla ikram edilebilir. Tadı şekerpareye yakındır. Fiyatları gayet uygun. Kilogramı 30-40 lira arasında değişiyor. Ramazan ayı gelince vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Günde de ortalama 2-3 tepsi satış yapıyoruz" diye konuştu. 

‘Hazırlaması da oldukça kolay’
Eskişehir'e has peynir tatlısını merak edenler için nasıl yapıldığını anlatan Bitirgen, "Tuzsuz peynir kullanıyoruz. Peynirin özelliği tuzsuz olacak. Su, yağ ve unu haşlıyoruz. Sonra yumurta ve peynirini yedirip torbamıza döküyoruz. Fırında pişirdikten sonra şerbetini döküyoruz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ladyera | LadyEra | Lady Era | Estrogenolit | Estrogenolit Hapı | Estrogenolit Damla