Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Polonyalı Profesör Konservatuar Öğrencileriyle Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Polonya Varşova Müzik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hab. Wlodzimierz Zalewski’yi ağırladı. 
Zalewski, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileriyle “masterclass” eğitimi gerçekleştirdi. 8 Nisan Pazartesi başlayan ve dört gün süren eğitim, 12 Nisan Cuma günü Anadolu Üniversitesi Ergin Orbey Uygulama Sahnesi’nde gerçekleştirilen final konseriyle son buldu. Prof. Dr. Anatol Jagoda’nın daveti üzerine ülkemize gelen Zalewski “Türkiye’de olmaktan çok memnunum. Zaten bu 5 ya da 6’ncı gelişim. Buradaki gençlerin çok güzel sesleri var. Bu güzel seslerin iyi, doğru, düzgün bir şekilde kullanılabilmesi için daha derin ve dikkatli bir şekilde şan tekniğine, müzik kalitesine ve yorumlamalarına bakılmalı. Biz de burada daha Avrupai bir yorumla eserleri seslendirmeleri için çalışıyoruz” dedi. 
Öğrencilerden eğitime yoğun katılım 
Eğitim sonrası gerçekleştirilen konserde, öğrenciler eserleri seslendirirken Prof. Dr. Anatol Jagoda da piyanosuyla eşlik etti. Anatol “Öğrencilerimizin konserde bize, neyi ne kadar öğrendiklerini göstermeleri lazım. Öğrenciler ne kadar çabuk öğreniyorlar ve yaptıkları yanlışlıkları ne kadar çabuk düzeltebiliyorlar bunları göreceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca öğrencilerin Masterclass’a yoğun ilgi göstermelerinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Etkinlik, öğrencilere katılım sertifikaları verilmesinin ardından sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.