Site Rengi

DOLAR 32,3107
EURO 35,0595
ALTIN 2.279,50
BIST 8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Porsuk’ta Balık Ölümleri ile İlgili TÜKDES’ten Açıklama

Porsuk’ta Balık Ölümleri ile İlgili TÜKDES’ten Açıklama
27.01.2021
A+
A-

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal: “Balık ölümleri sadece vahametin görünen yüzüdür, çevre felaketinin boyutları daha geniş ve derindir” sözleri ile Porsuk’ta meydana gelen balık ölümlerini değerlendi.

Genel Başkan Süleyman Bakal konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:​ “Her yıl olduğu gibi bu yılda da Porsuk Çayı’ndaki balık ölümlerinden şikayetler başladı. Duyarlı muhtarlarla, tüketiciler feryat ederek seslerini duyurmaya çalıştı. Beylikova; Uzunburun, Akköprü, Süleymaniye, Yalınlı ve Mihalıççık; Belen-Cilbirt, Yunus Emre hattında yüksek oranda balık ölümleri olduğu ; medyaya ve TÜKDES’e yansıdı.​ Balık ölümleri ALO 181 çevre hattı ve diğer iletişim vasıtaları ile resmi makamlara iletildi. Henüz devletimizin resmi organlarından bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili resmi kurumlar; yaptıkları araştırma/tahlil sonuçlarına göre balık ölümlerinin sebebini gerçeğe yakın bir şekilde tespit edebilmekte ;idari ve adli işlem başlatabilmektedir.

Ülkemizin flora ve faunasına çok ciddi olarak zarar veren toprak ve hava kirliliği ;kim tarafından hangi mazeretle yapılırsa, yapılsın mazur görülemez. Bu dönemde; geniş ve uzun bir alanda, kış ortasında meydana gelen balık ölümleri zirai ilaç zehirlenmesine, debi azalmasına vb. bağlanamaz. Faili meçhul bırakılamaz. İnceleme sonucu açıklansın. Tekrarlayan balık ölümleri önlensin… Kamu otoritesi; yaptığı araştırma/tahlil sonucu elde ettiği bulguları kamuoyu ile paylaşmalı! Porsuk Çayında tekrarlayan çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması  ve balık ölümlerinin önlenmesi için adlî, idari ve fenni önlemleri almalıdır. Birden fazla Evrensel Tüketici Hakkının ihlali olan Porsuk Çayı’ndaki kirlenme ve balık ölümlerini  takip etmeye ve tüketicileri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Balık ölümleri vahametin görünen yüzüdür. Çevre felaketinin boyutları daha geniş ve derindir. Porsuk Çayı’nda tekrarlayan balık ölümleri önlenmeli ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.