Site Rengi

DOLAR 32,5209
EURO 34,7451
ALTIN 2.493,83
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Prof. Dr. Büyükerşen’in 19 Mayıs Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Bugün, işgal altındaki Türk milletinin esareti reddedip, tam bağımsızlık yürüyüşüne başlamasının 100’ncü yılındayız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.

 

Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti, Mondros Mütarekesi ile vatanın tüm kapılarını düşmana açmış, bununla da kalmayıp vatan topraklarınınişgali için yardım sözü vermişti. Bu durumu büyük bir üzüntüyle izleyen Mustafa Kemal, İstanbul’da limana yanaşan işgal kuvvetlerinin donanmasına bakıyor ve şu tarihi sözü söylüyordu; “geldikleri gibi giderler…”

 

İşte bu kararlı ve vakur duruş, 19 Mayıs 1919 Salı günü Mustafa Kemal’in 18 arkadaşı ile birlikte Samsun’a ayak basmasıyla, sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşacak “Bağımsızlık Yürüşüne” dönüşüyordu. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu şanlı yürüyüş bitmedi, asla da bitmeyecektir. Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu kutlu gün, tarihinin hiçbir döneminde esaret ve işgal altında yaşamamış Türk milletinin, dünyanın en güçlü devletlerinin bu tahakkümüne asla boyun eğmeyeceğini ilan ettiği gündür.

 

Türk milleti, Mustafa Kemal’in 100 yıl önce bugün Samsun’a ayak basarak yaktığı bağımsızlık ateşi, her geçen gün büyüyerek yanmaya devam etmektedir ve asla sönmeyecektir. Bu ateşin, ulusun tüm yurttaşlarının kalplerinde ilk günkü güç ve inançla yanıyor olduğundan hiçbir kuşkum yok.

 

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100’ncü yılını bir kez daha kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile o günden bugüne vatan toprağı için canını vermiş şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.