Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,0621
ALTIN 2.278,19
BIST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Prof. Dr. Büyükerşen’in Eskişehir’in Kurtuluş Günü Mesajı

15.08.2019
A+
A-

       Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, tarih boyunca birçok savaşta olduğu gibi, en büyük ve en değerli zaferimiz olan Kurtuluş Savaşı’nın da merkezinde yer almıştır.

        Anadolu’daki pek çok şehir ve insan gibi, Eskişehir ve Eskişehirliler de Kurtuluş Savaşımızda büyük acılar çekmiş, büyük bedeller ödemiş, ancak azmi, cesareti ve kararlılığı sayesinde vatanını kurtarmayı ve korumayı başarmıştır.

      2 Eylül 1922’de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının komutasındaki kahraman Türk Ordusu Eskişehir’i düşmandan geri aldığında şehir harap ve bitap durumdaydı. İşte o gün kelimenin tam anlamıyla taş üstünde taşın kalmadığı bu şehir bugün, tüm ülkenin ve dünyanın gıptayla baktığı bir hale gelmiştir. Adeta kendi küllerinden yeniden doğmuştur.

       Bir şehrin kendi küllerinden yeniden doğması öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Uzun ve meşakkatli bir yolculuktur. Bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en büyük kahramanları ise kanlarını ve canlarını bu topraklarda bırakmış aziz şehitlerimiz ile onların emanetine her zaman sahip çıkmış olan siz değerli Eskişehirlilerdir. Şehirler, içinde yaşayan insanları temsil ederler. Büyük bedeller ödemiş, büyük acılar çekmiş Eskişehir de, sizlerin bitmeyen sevginizle bugünlere gelmiştir.

          Elbette nereye gideceğimiz kadar, nereden geldiğimiz de önemlidir. 2 Eylül 1922’deki o kurtuluş sevincini ve o günkü ruhu asla unutmamalıyız.

      Yine unutmamalıyız ki, uğrunda bedeller ödenen şeyler değerlidir. O nedenle Eskişehir de bizler için çok değerlidir.

    Eskişehir, Cumhuriyet ateşinin yakıldığı yerdir ve o ateş bizi ısıtmaya, aydınlatmaya sonsuza dek devam edecektir.

     Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.