Site Rengi

DOLAR 32,4373
EURO 34,4579
ALTIN 2.479,08
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
28°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C

Prof. Dr. Şenocak’tan ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı

Prof. Dr. Şenocak’tan ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı
09.12.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Şenocak yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm insanların temel insan hak ve özgürlüklerini teminat altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 10 Aralık 1948’de kabul edilişinin yıl dönümü, her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Beyanname, insanlık tarihi boyunca elde edilen deneyimler ve verilen mücadelelerin ışığında oluşturulmuş ve insan hakları konusunda ortak çağdaş ilkeleri ortaya koymayı amaçlamıştır.

73 yıl sonra bugün maalesef dünyanın pek çok yerinde halen beslenme, barınma, sağlık haklarından ve hatta en temel hak olan yaşam hakkından mahrum milyonlarca insanın bulunması bizleri ciddi olarak düşündürmeli ve tüm insanlığın ortak sorunu olan bu sorunların çözümü için herkes üzerinedüşen görevi yerine getirmelidir.

Bugün dünyanın insan hakları alanında ciddi olarak yüzleştiği bir başka büyük problem de ayrımcılık ve yabancı düşmanlığıdır. En ileri demokrasi olarak gösterilen ülkelerde bile yüz kızartıcı şekilde yabancı ve bilhassa İslam düşmanlığının yaygınlaştığı ve alenileştiği günümüz dünyasında Türkiye, yakın coğrafyasındaki savaşlardan kaçarak kendisine sığınan milyonlarca mülteciye fedakârca ev sahipliği yapmakta ve Batı’ya insanlık dersi vermektedir.

Ülkemiz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı doğrultusunda insanı ve insani değerleri her şeyin üstünde tutan bir medeniyetin mirasçısı olarak, temel insan hak ve özgürlüklerini sahiplenmektedir. Çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkelerden biri olarak; her türlü ayrımcılığın hukuki düzlemde engellendiği, insan hak ve özgürlüklerinin hukuki güvence altına alındığı bir hukuk devletidir. Ülkemizde bu doğrultuda insan hakları standartlarının en yüksek düzeye çıkarılması ve tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için özellikle son yıllarda önemli reformlar hayata geçirilmiş, demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması adına önemli mesafeler kat edilmiştir.  

İnsan haklarına saygının huzur, refah ve kardeşliği beraberinde getireceğinin bilincinde olunarak, ayrım gözetilmeksizin tüm insanların insan haklarının tam korunduğu bir dünyaya erişmek umuduyla Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.