Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Babalar Günü Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesi ve kadına uygulanan şiddetin yok edilmesi için verilen çabaların bu denli önemseniyor olması, babalarımızı geri plana itiyor gibi görünse de, sağlıklı bir aile yapısı için anne-baba-çocuk aynı derecede önemlidir. O nedenle babalarımız kendilerini asla ikinci planda görmemelidirler. Aynı annelerimizin olduğu gibi, babalarımızın da çocuklar üzerinde bıraktığı etki önemlidir. Babamızı düşündüğümüzde, hangimizin gözü yaşarmaz, hangimiz onu güzel ve cömert bir yürek ferahlığıyla hatırlamaz…

Baba, bazen serttir. Bazen umursamaz görünür, bazen hayatın gerçeklerine karşı ailesini korumak ve gözetmek için katı ve tavizsizdir. Bazen de sevecendir, cömerttir, özverisinin sınırı yoktur, hoşgörüsü, ailesine zararı dokunacağını anladığı sınırda büyük bir gazaba dönüşebilir.

Baba, aynı anne gibi, evin her şeyidir. Hamalıdır, işçisidir, bazen reisi, bazen tayfasıdır. Çocukların bazen kızdığı, kendisini anlamadığını düşünerek sitem ettiği, ancak sert ve uzlaşmaz tavrının aslında onu korumak için olduğunu bir türlü anlamadığı kişidir. Oysa babanın yaptığı her şey eşi ve çocukları içindir.

Çünkü aile ve yuva, bir babanın kalesidir. Onun görevi, hayatı boyunca o kaleyi korumaktır. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin “Babalar Gününü” kutluyor, ebediyete intikal etmiş babalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.