Site Rengi

DOLAR 32,8036
EURO 34,7732
ALTIN 2.506,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

PTT Ücretsiz Maske Dağıtıyor

PTT Ücretsiz Maske Dağıtıyor
05.04.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca, ilimizi de kapsayan 30 büyükşehir ve özelde Zonguldak’ta ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklamasının ardından. maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı. Buna göre vatandaşlar maske eksiklerini PTT üzerinden karşılayabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan coronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirleri kamuoyuna sunmuştu. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehire ve Zonguldak’a giriş ve çıkış yasağı getirilirken son olarak maske takma zorunluluğunu da açıklamıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yasak başladı, maskesi olmayan yolculara maske dağıtımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklanmıştı. Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı.

PTT ücretsiz maske temini hakkında şu açıklamayı yaptı

Açıklamada “T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, her vatandaşa haftalık 5 adet cerrahi maske ücretsiz dağıtılması kararı alındı. PTT, vatandaşlara ücretsiz maske verecek. Maskeler, evlere ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Maske temini nasıl yapılacak?

PTT’nin sitesinde ücretsiz maske almak için izlenmesi gereken yol da aktarıldı. Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılması gerekiyor. Açıklamanın devamında: “Vatandaşların her hafta 1 paket (5 adet) maske alma hakkı bulunmaktadır.

Adres bilgileriniz doğru girdiğinizden emin olun.

PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır

Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşları kapsamamaktadır. T.C kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.”