Site Rengi

DOLAR 32,4297
EURO 34,4575
ALTIN 2.489,12
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Rektör Çomaklı ‘Gönüllü Elçiler’ Programına Konuk Oldu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, TRT Haber tarafından hazırlanan “Gönüllü Elçiler” programının konuğu oldu.  
Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen çekimlerde Prof. Dr. Çomaklı üniversite eğitimi almak için dünyanın farklı ülkelerinden Anadolu Üniversitesine gelen öğrencilerle bir araya geldi. Yabancı uyruklu öğrencilere ahşap oymacılığı hakkında uygulamalı olarak bilgi veren Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı bu el sanatına dair tarihi bilgileri de aktardı. Daha sonra öğrencilerle beraber “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü söyleyen Prof. Dr. Çomaklı öğrencilerle sohbet etti. Rektör Çomaklı, Gönüllü Elçiler programına verdiği röportajda yabancı uyruklu öğrenciler için Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir’de yer alan imkânlarından bahsetti. Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çomaklı, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine donanımlı ve yetişmiş bireyler olarak dönmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini dikkat çekti. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı röportaj sırasında Anadolu Üniversitesini tercih eden öğrencilerin, Türk kültürü ve geleneklerini yakından tanıma fırsatı yakalayacaklarının da altını çizdi. 

“Gönüllü Elçiler” programı çekimleri Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve yabancı uyruklu öğrencilerin Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni gezmeleri ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.