Site Rengi

DOLAR 32,5338
EURO 34,9037
ALTIN 2.429,27
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Karacahisar Kalesi Kazılarını İnceledi

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Karacahisar Kalesi Kazılarını İnceledi
01.10.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Osmanlı Devleti’nin ilk fethettiği kale olan Karacahisar Kalesi’nde yürütülen kazıları inceledi.

Osman Gazi tarafından 1288 yılında fethedilen Karacahisar Kalesi’nde öğrencilerle sohbet eden Çomaklı, kalenin devlet olmanın gereklerinden olan para basma ve hutbe okutmanın izlerini taşıdığını aktardı. Çomaklı, kazıların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Uzun yıllar burada belirli zamanlarda çeşitli arkeolojik kazı çalışmaları yapılmış. Bu görevi arkadaşlarımız devraldılar. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak böyle bir tarihin gün yüzüne çıkmasına ekibimizle destek vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Yılmazyaşar da kazı çalışmaları ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Prof. Dr. Çomaklı’ya inceleme gezisinde, öğrenci kulüplerinden sorumlu rektör danışmanı Doç. Dr. Cem Işık, öğrenci kulüpleri koordinatörü Dr. Engin Bayraktaroğlu ve kulüplerin temsilcileri eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.