Site Rengi

DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Rektör Şenocak’ın ‘Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Rektör Şenocak mesajında, “Ecdadımızın üstün gayret ve fedakârlıklarıyla kurduğu ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü coşku ve kıvançla kutluyoruz. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın en önemli görevi; bugünlere nasıl gelindiğini daima hatırlayarak, genç insanlarımızı evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda eğitimli, kabiliyetli, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek, ulusal bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan çağdaş, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışını yaşatmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek idame ettirmek için bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi dışarıdan ve içerden gelebilecek tehditlere karşı duyarlı olmak; vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü inanç ve kararlılıkla savunmaktır. Millî mücadelemizin neticesi olan Cumhuriyet, şüphesiz milletimizin uzun ve şanlı tarihinin en büyük kazanımlarındandır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması, ancak milletimizin her bir ferdinin 95 yıl önceki kuruluş felsefesini idrak etmesiyle mümkündür. Bizi bir millet yapan değerlerimizin etrafında, her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetleneceğimiz bu tarihi gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.