Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Rektör Şenocak’ın Yeşilay Haftası Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak 1-7 Mart Yeşilay Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı.  

Rektör Kemal Şenocak yayımladığı mesajında, “Ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan ve bağımlılıkla mücadele gibi hayati bir sorumluluğu üstelenen Yeşilay, Hilal-i Ahdar adıyla 5 Mart 1920'de, ülke tarihimizin en zorlu günlerinde kurulmuştur. O şartlarda dahi gençliğin, sağlıklı bir geleceğin ve bağımlılıkla mücadelenin önemini öngören insanlarımızın bize miras bıraktığı Yeşilay, bugün bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası ölçekte etkin bir rol oynamaktadır. Yeşilay, dün olduğu gibi bu gün de, gençlerimizi alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar gibi bağımlılıklardan koruyarak; enerjilerini sosyal ve kültürel faaliyetlere yöneltmeleri için, bilimsel metotlarla özverili çalışmalar yürütmektedir. Söz konusu çalışmalarıyla, nice hayatlara dokunmakta, yardım ve desteğe ihtiyacı olan bağımlı gençlerimizin hayata tutunmalarına önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizin hem korunması hem de doğru yönlendirilmesini hedefleyen tüm girişimler gibi Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele için yürüttüğü tüm faaliyetler de kutsal bir hedefe hizmet eden son derece mühim çalışmalardır. Nitekim ruhen ve bedenen sağlıklı yetiştirilmiş bir gençlik ve güzel ahlakla teçhiz edilmiş bir nesil, hepimiz için iyi bir gelecek demektir. Yeşilayımızın 99. yılını kutlarken, 1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesiyle bu güzide kuruma emek veren tüm büyüklerimizi saygıyla anıyor, toplumumuzun her bir ferdinin Yeşilay felsefesini hayatının merkezine oturtarak bu kuruma ve sağlıklı nesillerin yetişmesine destek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.