Site Rengi

DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Rektör Şenocak’tan ‘23 Nisan’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.  

Şenocak, mesajında: “İstiklal savaşının başlangıcından Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yoldaki en önemli dönüm noktası, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılarak milli iradenin tecelli ettiği, 23 Nisan 1920 tarihidir. Ecdadımız, bir ve beraber olarak, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmıştır. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir diyerek milli egemenliğinin tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisini 99 yıl önce bugün kurmuş, bu onurlu günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adıyla da dünyada benzeri olmayacak bir biçimde taçlandırmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza bu kutlu bayramı armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yegâne liderliğinin önemli bir göstergesidir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızla ilgili onun bu anlamlı kararı, bizlere de evlatlarımızı araştıran, sorgulayan, okuyan, ülkemize ve insanlığa yararlı, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olarak yetiştirme ilhamı vermiştir. Milletimizin aydınlık ufuklara yolculuğunu tanımlayan bu onurlu günde, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatana hizmet etmiş ecdadımızı en derin saygılarımla anıyor, yüce Türk Milleti’nin geleceği olan çocuklarımız ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.