Site Rengi

DOLAR 32,4972
EURO 34,5847
ALTIN 2.480,05
BIST 9.547,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 19°C

Saatler Öncesinden Akın Ettiler

15.08.2019
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulanan ve isteğe bağlı girilen Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yapılıyor. Öğrenciler ve veliler sınav saatini kaçırmamak için saatler öncesinden okullara akın etti. 
Ülke genelinde saat 09.30’da başlayan sınavın ilk oturumunda öğrenciler, sözel bölüm sorularını yanıtladı. İlk oturumun tamamlanması ile öğrencilere 45 dakikalık mola verildi. LGS’nin ikinci oturumu olan sayısal bölüm ise saat 11.30’da başlayacak. Aileleriyle beraber sınava girecekleri okullara saatler öncesinden gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav öncesi çoğu veli çocuklarının başarısı için Kur’an-ı Kerim okudu. Yetkililer tarafından okula girişin izin verildiği esnada büyük bir izdiham yaşandı. 

"İnşallah istedikleri yerlere gelirler" 
Öğrenci velisi Hande Bayrak, çocuğunun stresli bir dönemi geride bırakmak üzere olduğunu kaydetti. Bayrak, "Çok heyecanlı ve stresli bir dönemdi. Sanki o sorular uzaydan gelecek gibi o çocuklara öyle bir empoze ettiler ki. Çok stresli bir dönemdi. Çocuğuma kesinlikle güveniyorum. Başarılı bir çocuk ama sınav stresini yükledikleri için ne olacağını bilmiyoruz. Zaten sistem yaptı bu baskıyı. Hepsi stresle girdiler sınava. Çocukların çoğu zaten sınava da girmedi. ‘Ben yapamam’ dediler ve girmediler bile. Çocuğum akademik başarısı olan bir çocuk. Hedefleri var ve mimarlık istiyor. Ama bu sınavdan sonra gideceği lise hayatını ne kadar etkiler bilemiyorum. İnşallah istedikleri yerlere gelirler" dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.