Site Rengi

DOLAR 32,5698
EURO 34,6715
ALTIN 2.503,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Safiye Eroğlu: "Şube Başkanlığına Adayım"

15.08.2019
A+
A-

Sağlık Sen Eskişehir Değişim Hareketi’nin başkan adayı Safiye Eroğlu, Sağlık İl Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklaması yaptı.

Ekip arkadaşlarının ve sağlık çalışanlarının teveccühü ve ısrarı ile mevcut başkan ve yönetime dur demek için şube başkanlığına aday olduğunu söyleyen Safiye Eroğlu, şu bilgileri paylaştı:
 “Sağlık çalışanlarının verdiği aidatlarla adeta krallıklarını ilan ederek gününü gün eden  mevcut başkanı Hüseyin Köksal ve yandaşı olan bir grup menfaatçinin tehdit, yıldırma, darp ve tacizlere maruz bırakılarak engellenmeye çalışıldık.
Yaşanan olaylar ilgili darp raporu, tutanaklar, şikayet dilekçeleri ve diğer tüm bilgiler Eskişehir Emniyet Teşkilatı ve Cumhuriyet savcılığıyla paylaşılmış, gerekli adli yaptırım, suç duyurusu ve iptal girişimlerinde bulunulmuştur. Bu günden itibaren Sağlık Sen Eskişehir Şube başkanlığını işgal eden şahsın ve yönetim kurulunun yaptıkları iş ve işlemler şaibelidir. Mevcut yönetim ve 1 Temmuz 2018’de yapılacak 5. Olağan Genel kurul hukukiliğini, temsil yetki ve selahiyetini ve meşruiyetini kaybetmiştir. Fakat adil, medeni ve ilkeli bir mücadele ortamı yok, demokratik bir seçim yapma imkanı yok ve maalesef can güvenliğimiz dahi yoktur. 24 Haziran genel seçimleri öncesinde sağlık camiasının ve sağlık çalışanlarının düşürülmüş olduğu durumları şehrimizi yöneten, şehrimiz adına söz sahibi olan değerli siyasetçilerin bürokratların ve Eskişehirlilerin dikkatlerine sunuyorum. Böyle bir ortamda ‘gerçek anlamda adil ve demokratik bir seçim’ yapılamayacağı açıkça görüldüğünden seçimlere katılmama kararı aldığımızı açıklıyorum. Tüm Sağlık çalışanı arkadaşlarımızı da bu seçimlere katılmamaya davet ediyorum. Geriye bir adım dahi atmıyor, can güvenliği tehdidi ve seçim sandıklarının güvenliğinin kaybolması sebebiyle bu süreci askıya alıyoruz. Bugünden itibaren fedakar sağlık çalışanlarının hakkını hukuk yoluyla arayacağız. Mücadelemiz bitmedi, aksine yeni başlıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.