Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Sağanak Yağış Sonrası Dolu Şehri Göle Çevirdi

Sağanak Yağış Sonrası Dolu Şehri Göle Çevirdi
18.10.2020
A+
A-

Kent merkezinde aniden bastıran yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti. Yağmur ve dolu dolayısıyla tramvay seferleri durdu, bina garajları su ile doldu.

Öğle saatlerinde başlayan yağış, giderek hızlandı. Gökten boşalırcasına yağan yağmur, daha sonra doluya çevirdi. Yağış esnasında dışarıda olanlar, dükkan tentelerine ve kapalı alanlara sığındı. Şiddetle yağış sebebiyle bazı tramvay seferleri durdu. Bir vatmanın ise tramvaydan inip, paçalarını sıvayıp yolu açmaya çalıştığı görüldü. Dolu yağışı sonrasında ortalık adeta bembeyaz olurken, meteorolojiden alınan verilere göre yağışların çarşamba gününe kadar devam edeceği öğrenildi.
“12 seneden beri bu binanın hali böyle”Odunpazarı‘na bağlı Millet Caddesi’nde bulunan bazı apartman girişlerine ve garajlara su doldu. Kendi imkanları ile suyu tahliye etmeye çalışan bir vatandaş, her yağışta aynı sorunla karşılaştıklarını ifade ederken: “Burada bütün malzemelerimiz ıslanıyor. Her seferinde aynı şeyi yaşıyoruz. 12 seneden beri bu binanın hali böyle. Her yağmur yağdığında buraları biz temizliyoruz apartman sakinleri olarak. Bıktık artık. 3 ay önce dedik. ‘Şuraya bir tretuvar koyun. Su giriyor. Burayı böyle yapıyorsunuz, sonra su doluyor’ diye. Bizi kimse anlamıyor ama. Bir de telefonla arayınca belediyeden bize fırça atıyorlar ‘bizim işimize karışmayın’ diye. Gelsinler yaptıklarını görsünler işte” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.