Site Rengi

DOLAR 32,4753
EURO 34,9656
ALTIN 2.436,39
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Sağlık Bakanlığı’ndan Eskişehir’deki Göz Bankalarına Teşekkür

15.08.2019
A+
A-

Kornea nakil sayısına katkıda bulunarak, kornea nakli bekleyen hastalara umut ışığı olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Prof.Dr. Nilgün Yıldırım’a ve Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Uzm. Dr. Zihni Ergün’e Sağlık Bakanlığı Tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Prof.Dr. Nilgün Yıldırım adına Dr. Eray Atalay’a ve Uzm. Dr. Zihni Ergün’e belgeleri Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge tarafından verildi. Belgelerin takdimi sırasında konuşan Bilge “Ülkemizde kornea nakli ile hayat ışığına kavuşmayı bekleyen, Bakanlığımız sisteminde kayıtlı 2.5 hasta bulunmaktadır. Bu listeye her yıl 4000’in üzerinde yeni hasta eklenerek yıl içinde kornea nakli olmayı bekleyen hasta sayısı 6.500’e ulaşmaktadır. Hastaların nakil hizmetine erişimi, kornea nakli için gerekli kornea teminleri ile olmaktadır. İlimizde Kornea temini ve nakli yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi olmak üzere iki adet Göz Bankası bulunmaktadır ‘’dedi.

"Kornea gözün en dış kısmında yer alan, ışığın odaklanmasını sağlayan, gözü dış etkenlerden koruyan görmeye yardımcı dokudur. Dünyada binlerce kişi çeşitli hastalıklardan dolayı saydamlığını yitiren korneanın değişimi ameliyatı olan kornea nakli ile görme yetisini kazanmayı beklemektedir. Sanılanın aksine gözün tamamı değil, ön kısmındaki saydam tabaka alınarak nakledilmektedir. İlimizde bu yönde özverili çalışma gösteren personeller adına Bakanlığımızca düzenlenen teşekkür belgelerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Prof.Dr. Nilgün Yıldırım adına Dr. Eray Atalay’a ve Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Uzm. Dr.Zihni Ergün’e takdim ettik" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.